Yandex Metrica

Sitede Ara

Berlin'den F-16 vetosu! Ukrayna'ya gönderecek uçağımız yok

Berlin'den F-16 vetosu! Ukrayna'ya gönderecek uçağımız yok

Almanya'dan Ukrayna'ya F-16 vetosu geldi! Alman hükümet sözcüsü, "Almanya'nın F-16'ları yok ve Ukrayna silahlı kuvvetlerine çeşitli uçak türlerini teslim etmenin de bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Dünya

16.07.2024, 12:08

Almanya pazartesi günü bir kez daha Ukrayna'ya savaş uçağı teslim etme olasılığını reddetti ve böylece Hıristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) Ukraynalıların kendi hava sahalarını savunma yeteneklerine daha fazla destek talep eden benzer bir talebine yanıt verdi.

Türkiye düşmanı Michael Rubin yeniden piyasada: Rubin, Türkiye'nin F-35'leri asla alamayacağını iddia etti Türkiye düşmanı Michael Rubin yeniden piyasada: Rubin, Türkiye'nin F-35'leri asla... Haberi Görüntüle

BERLİN'DEN F-16 VETOSU

Hükümet sözcüsü Steffen Hebstreit, bazı devletlerin Ukrayna'ya yaz aylarında F-16 savaş uçakları sağlama yönündeki son girişimine değinerek , Bundeswehr'de bu tip savaş uçaklarının bulunmadığını ve bunları teslim etmenin bir anlamı olmadığını vurguladı.

Alman haber ajansında yer alan habere göre, CDU lideri Friedrich Merz daha önce Alman kamu televizyonu ARD'nin ilk kanalında, en azından kendi hava sahası üzerindeki egemenliğini yeniden kazanmak için Ukrayna'yı desteklemenin gerekli olduğunu düşündüğünü belirtmişti.

İsrail televizyonunda skandal görüntü: Tecavüzcü askeri 'kahraman' ilan ettiler İsrail televizyonunda skandal görüntü: Tecavüzcü askeri 'kahraman' ilan ettiler Haberi Görüntüle

BARIŞ ZİRVESİ...

Karadeniz'deki savaşa ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Zelensky dün , Kiev'in Ukrayna'da barış vizyonu konusunda ikinci bir uluslararası zirve düzenlemesine olanak tanıyacak bir planın Kasım ayına kadar hazır olmasını amaçladığını ve Rusya'nın temsilcilerinin buna katılması gerektiğini söyledi.

Zelensky, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, "Kasım ayında tamamen hazır bir planımız olması yönünde bir hedef belirledim. İkinci zirvede Rusya'nın temsilcilerinin olması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Zelensky bu cümleleri geçen hafta NATO zirvesi için Washington'dan döndükten sonra yaptı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading