Yandex Metrica

Sitede Ara

Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer mi?

Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer mi?

Biden sürpriz bir kararla başkanlık yarışından çekildiğini açıklamıştı. Aday olarak ise yardımcısı Kamala Harris'i destekleyeceğini duyurdu. Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer mi? soruları arama motorlarına sıkça sorulmaya başlandı. 

Ekonomi

22.07.2024, 09:11

5 Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıklayan Biden yardımcısı Kamala Harris'i başkan adayı olarak destekleyeceğini açıkladı. Trump'a yapılan suikast girişiminin ardından Trump'ın seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılırken Biden'ın adaylıktan çekilmesi yeni senaryoları da beraberinde getirdi. Piyasalar ise Biden'ın adaylıktan çekilmesi kararı sonrası dalgalı. Borsa yatırımcıları ise Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi, düşer mi? sorusunu sıkça sormaya başladı.

ABD'nin mevcut başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, başkan adaylığı için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleyeceğini söyledi. Trump ile yapılan televizyon düellosunda büyük bir hezimet yaşayan Biden'a adaylıktan çekil çağrıları gelmişti. Trump ise, "Harris'i yenmenin Biden'ı yenmekten daha kolay olacağını düşünüyorum." dedi. Piyasalar ise Biden gelişmesine odaklanmış durumda. Biden'ın adaylıktan çekilmesi borsayı nasıl etkiler, hisse senetleri yükselir mi, düşer mi? Borsa İstanbul nasıl tepki verir? soruları pek çok yatırımcı tarafından sorulmaya başlandı.

Bakanlık dev müjdeyi verdi: 4 bin 180 TL hesaplara yatacak: Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası'ndan Bakanlık dev müjdeyi verdi: 4 bin 180 TL hesaplara yatacak:... Haberi Görüntüle

BİDEN'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ BORSAYI NASIL ETKİLER?

Piyasa uzmanlarına göre Biden'ın adaylıktan çekilmesi güvenli liman olarak adlandırılan altına ilgiyi artırabilir. Dünya borsalarının bu karar sonrası nasıl bir seyir izleyeceği konusunda ise net birşey söylemek erken olabilir. Trump'ın Biden karşısında kazanma şansının çok yüksek olduğu düşünülürken piyasalar da Trump dönemi için fiyatlama yapmaya başlamıştı. Ancak Biden'ın adaylıktan çekilmesi piyasalarda yeni seneryoların dolaşmasına neden olacak. 

TMSF duyurdu: Anadolu Holding'e bağlı bazı şirketlerin ihale sonuçlarını açıkladı TMSF duyurdu: Anadolu Holding'e bağlı bazı şirketlerin ihale sonuçlarını açıkladı Haberi Görüntüle

BİDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLİRSE BORSA DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. Bu durum ABD seçimlerine yönelik senaryoların yenilenmesine neden oldu. Borsaların bu karar sonrası ne yönde hareket edeceğini kestirmek ise şimdilik zor. 

Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri düşecek mi? AK Parti'den dikkat çeken açıklama! Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri düşecek mi? AK Parti'den... Haberi Görüntüle

BİDEN ÇEKİLDİ

81 yaşındaki Biden sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım." dedi. 

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading