Bilim insanları kalbi kurtaran hapı açıkladı! İhmal edenlerde kriz riski yüzde 40 artıyor

Bilim insanları kalbi kurtaran hapı açıkladı! İhmal edenlerde kriz riski yüzde 40 artıyor

Kalp krizi geçiren kişilerin bu acı tecrübeyi bir kez daha yaşama olasılığı oldukça fazla. Ancak aspirin kullanmak riski önemli ölçüde azaltabiliyor. Bu gerçek yeni yapılan bir araştırmayla da kanıtlandı. 

Sağlık

09.10.2024, 18:29

Ölümle sonuçlanabilen en ani sağlık sorunu olan kalp krizi bazı insanlarda tekrarlayabiliyor.

Bu yüzden bir kalp krizinden sonra doktorlar, anti-trombotik etkisi nedeniyle ikinci bir kalp krizini önleyen düşük dozda aspirin önerebiliyor. 

Ancak uzun vadede bu yönergeye uymayan birçok kişi var.

Bu durum, doktorlarının önerdiği antitrombotik tedaviyi düzenli olarak alan kişilere göre ikinci kalp krizi, felç veya ölüm riskinin daha yüksek olmasına yol açıyor. 

Felçten koruyan içecek ilk kez açıklandı! Her şeyi bırakın sadece onu için Felçten koruyan içecek ilk kez açıklandı! Her şeyi bırakın sadece... Haberi Görüntüle

Alzheimer hastaları melatonin kullanabilir mi? Melatoninin yan etkileri nelerdir? Alzheimer hastaları melatonin kullanabilir mi? Melatoninin yan etkileri nelerdir? Haberi Görüntüle

KAN PIHTILARININ OLUŞUMUNU ÖNLÜYOR

Aspirinin içindeki bazı bileşenler onu kalbimizin önemli bir koruması haline getiriyor.

Bu ilaç kalp krizi veya felce neden olabilecek kan pıhtılarının oluşumunu önlüyor.

Profesör Pasricha duyurdu: 4 adımda hemoroide son! Acı yok ameliyat yok Profesör Pasricha duyurdu: 4 adımda hemoroide son! Acı yok ameliyat... Haberi Görüntüle

Bu kalp krizinin belki de hiç duyulmayan bir belirtisi olabilir! Kardiyolog tehlikeye karşı uyarıyor Bu kalp krizinin belki de hiç duyulmayan bir belirtisi olabilir!... Haberi Görüntüle

40 BİNDEN FAZLA KİŞİ İNCELENDİ

Araştırmacılar, 2004 ile 2017 yılları arasında ilk kalp krizini geçiren 40 yaş ve üzeri 40 bin 100'den fazla kişiyi takip etti. 

Çalışma ekibi, kimin günlük rutin aspirin alma kurallarına uyduğunu görmek için kalp krizinden iki, dört, altı ve sekiz yıl sonra aspirin kullanımını inceledi. 

Hastaların yavaş yavaş aspirin almayı bıraktığı görüldü. 

İki yılda, kalp krizinden kurtulanların yüzde 90'ı hâlâ düzenli olarak günlük aspirin kullanıyordu ve bu oran dört yılda yüzde 84'e, altı yılda yüzde 82'ye ve sekiz yılda yüzde 81'e düştü. 

Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor hem şeker hastası yapıyor Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor... Haberi Görüntüle

Yaşlanmayı durduran içecek bulundu! Bilim insanları her gün 3 fincan öneriyor Yaşlanmayı durduran içecek bulundu! Bilim insanları her gün 3 fincan... Haberi Görüntüle

DÜZENLİ ASPİRİN ALMAYANLARDA RİSK YÜKSELDİ

Araştırmacıların takibinin tüm zamanlarında düzenli olarak aspirin almayan kişilerin ikinci bir kalp krizi geçirme, felç geçirme veya ölme olasılığı daha yüksekti. 

Dört yılda, uyumun en düşük olduğu hastaların riski, reçete edildiği gibi düşük dozda aspirini sadakatle alan hastalara kıyasla yüzde 40 daha yüksekti.

Bilim insanları bu düşüşü hastaların aspirin almayı unutmasına ve bazılarının mide-bağırsak rahatsızlığı nedeniyle aspirin almaktan kaçınmasına bağlıyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading