BTK son noktayı koydu! Tüm elektronik cihazlarda ortak şarj (Type-C) dönemi başlıyor

BTK son noktayı koydu! Tüm elektronik cihazlarda ortak şarj (Type-C) dönemi başlıyor

Avrupa Birliği'nin yıl sonuna kadar tüm elektronik cihazlarda standart USB Type-C şarj kablosu kullanımına geçme kararı sonrasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından da bir adım atıldı. Tüketiciler artık ürün alırken şarj cihazıyla zorunlu olarak sunulmayacak ve bu yöntemle yılda 7,5 milyon adet tasarruf sağlanacak.

Bilim / Teknoloji

23.02.2024, 08:41

Avrupa Birliği, 28 Aralık 2024 tarihi itibariyle satılan tüm cep telefonları, tabletler ve kameralar için standart USB Type-C şarj kablosu kullanımına geçme kararı almıştı. Bu gelişmeye paralel olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Telsiz Ekipmanları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına yönelik bir taslak hazırladı.

Sancaktar İHA, TEKNOFEST'te üç ödülle göz doldurdu! Sancaktar İHA, TEKNOFEST'te üç ödülle göz doldurdu! Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK CİHAZLARIN ŞARJ SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Hazırlanan taslak, mobil telefonlar, tabletler, dijital kameralar, kulaklıklar, mikrofonlu kulaklıklar, taşınabilir video oyun konsolları, taşınabilir hoparlörler, e-Kitap okuyucular, klavyeler, fare (mouse) cihazları, taşınabilir navigasyon sistemleri, kulak içi kulaklıklar ve dizüstü bilgisayarların USB Type-C'ye uyumlu olmasını öngörüyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, bu telsiz ekipmanları belirlenen şarj etme yeteneklerine uygun olarak üretilmeli ve üretilen şarj cihazları, diğer aksesuarlarla uyumlu bir şekilde çalışacak.

Rusya, tartışmaların odağındaki Discord için harekete geçti: Terörist eylemler ve aşırılık yanlısı içerikler barındırıyordu Rusya, tartışmaların odağındaki Discord için harekete geçti: Terörist eylemler ve... Haberi Görüntüle

TÜM ELEKTRONİK CİHAZLARDA ORTAK ŞARJ (TYPE-C) DÖNEMİ BAŞLIYOR

Taslağa göre, belirli kategori ve sınıflara ait telsiz ekipmanlarının şarj cihazı olmadan piyasaya arzı da düzenleniyor. İktisadi işletmeciler, ekipmanlarını bir şarj cihazıyla birlikte piyasada sunmaları durumunda, tüketicilere ve diğer son kullanıcılara aynı telsiz ekipmanını herhangi bir şarj cihazı olmadan da satın alma opsiyonu sunacak.

Yönetmeliğin hükümleri, taslağa göre telefon, tablet ve dijital kameralar gibi ürünler için 28 Aralık 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Ancak, yönetmelik hükümleri sadece dizüstü bilgisayarlar (laptoplar) için 28 Nisan 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading