Discord'un erişim engeli kalkacak mı? Discord'dan Türkiye açıklaması geldi

Discord'un erişim engeli kalkacak mı? Discord'dan Türkiye açıklaması geldi

18 yaşından küçük çocuklara ve gençlere yönelik şiddet ve istismar olayları ile gündeme gelen daha sonda bakanlığın devreye girmesi ile erişim engeli getirilen Discord'dan Türkiye açıklaması geldi. Peki Discord'daki erişim engeli kalkacak mı?

Bilim / Teknoloji

09.10.2024, 18:28

Sabah saatlerinde erişime kapatılan Discord'a ilişkin peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. İlk olarak Ulaştırma Bakanı erişim engeline ilişkin, "Halkımız sonuçtan memnun" açıklaması yaptı. Daha sonra ise Discord'dan Türkiye açıklaması geldi.

Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan çıkacak Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan... Haberi Görüntüle

ŞİDDET VE ŞANTAJ OLAYLARI

Fatih'teki Sur cinayetinin ardından Discord ve Telegram gibi çeşitli uygulamalarda kötü amaçlarla örgütlenen insanların olduğu ve çocuklar başta olmak üzere birçok insana tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Ortaya atılan iddiaları yakından takip eden Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği sabah saatlerinde Discord’un erişime engellenmesi kararını aldı.

Bilim insanlardan kritik uyarı: Dünya'yı vuracak güneş fırtınası bu hafta geliyor! Hangi saatte etkili olacak? Bilim insanlardan kritik uyarı: Dünya'yı vuracak güneş fırtınası bu hafta... Haberi Görüntüle

DISCORD ERİŞİME AÇILACAK MI?

Türkiye ve Rusya'daki erişim yasağına ilişkin açıklama yapan platformun destek sayfası, "Discord’un Rusya ve Türkiye’de ulaşılamadığına dair raporların farkındayız. Ekibimiz şu anda bu raporları araştırıyor" dedi.

Öte yandan Bakan Uraloğlu ise erişim engeline ilişkin, "Burası tamamen kapalı bir sistem, siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz. Ya da bizim güvenlik birimlerimiz oradaki her türlü sorgulamayı yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi noktasında biz müdahil olabiliyoruz çünkü kaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa belki biz bugün Discord’a erişim engeli getirdiğimiz için biz yasakçı zihniyetle itham edilecektik ama bugün bakın bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor." ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading