Yandex Metrica

Gökyüzü Çelik Kubbe ile korunacak! Hava savunma sisteminde tehditleri yok edecek milli adımda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Gökyüzü Çelik Kubbe ile korunacak! Hava savunma sisteminde tehditleri yok edecek milli adımda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Türkiye, ASELSAN'ın geliştirdiği Tüm Türkiye'yi koruyacak bütünsel hava savunma sistemlerini 'Çelik Kubbe' olarak hayata geçirecek. Yerli ve milli olan savunma sistemi Çelik Kubbe için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çeşitli katmanlardan oluşan Çelik Kubbe projesinin konuşlandırılacağı yerler de en çok merak edilen konuların başında geliyor. Çelik Kubbe projesi bittiğinde, Türkiye'nin stratejik öneme sahip yerlerini, petrol rafinelerini ve komuta kontrol merkezlerini koruyacağı öğrenildi.  

Bilim / Teknoloji

28.08.2024, 12:22

ASELSAN'ın geliştirdiği sistem tamamen hayata geçtiğinde Türk hava sahasına giren, hatta girmesi muhtemel olan tüm tehditleri her taraftan bertaraf edecek. Adına 'Çelik Kubbe' olmasına karar verilen milli ve yerli projemiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrasında duyurulmuştu.

Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve blokzincirde yeni adımlar atılıyor Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve... Haberi Görüntüle

TÜM ÖZELLİKLERİYLE YERLİ VE MİLLİ OLACAK

Ülkemizin her alanda güvenliğini arttıracak yeni hava savunma sistemimiz Çelik Kubbe’nin tüm katmanları yerli ve milli olacak. Savunma Sanayii İcra Komitesi sonrasında yapılan açıklamada; Türkiye’nin yeni savunma sisteminin hayata geçmesi için hız kesmeden çalışmalara devam edildiği açıklandı. 

Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve blokzincirde yeni adımlar atılıyor Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve... Haberi Görüntüle

DÜNYADA 5 ÜLKEDE BULUNUYOR 

ASELSAN’IN üretip geliştireceği hava savunma sistemi, dünyada sadece 5 ülkede bulunuyor. Türkiye’nin yerli ve milli şekilde üreteceği hava savunma sistemi Çelik Kubbe’nin konuşlandırılacağı yerler ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. 

Türkiye’nin hava savunma sistemi Çelik Kubbe’nin nerelerde olacağına dair çalışmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MGK üyeleri ile yapılan görüşmelerden sonra kesin karara bağlanacak. Bakanlar Kurulunda da gündeme gelen Çelik Kubbe projesinin yerleştirileceği yerler arasında birden fazla seçenek olduğu belirtiliyor.

HAVELSAN mühendisleri geliştirdi! Kamu alımlarında yapay zeka: MAIN göreve başlayacak HAVELSAN mühendisleri geliştirdi! Kamu alımlarında yapay zeka: MAIN göreve başlayacak Haberi Görüntüle

İSTANBUL VE ANKARA'YI KORUYACAK 

Türkiye’nin stratejik yerlerine konuşlandırılacak hava savunma sistemi katmanları, özellikle İstanbul ve Başkent Ankara’yı koruyacak şekilde yerleştirilebileceği konuşuluyor.

İstanbul’da ciddi öneme sahip köprüler, Ankara’da Meclis binası, MİT kalesi, çeşitli illerde bulunan komuta kontrol merkezleri ve petrol rafineleri gibi Türkiye’nin stratejik yerlerini koruması hedeflenen Çelik Kubbe projesi için Türk mühendisler gece gündüz demeden mesai harcıyor.

Evdeki televizyonunuza dikkat edin! Eğer donarsa, bakın aslında ne oluyor... Evdeki televizyonunuza dikkat edin! Eğer donarsa, bakın aslında ne oluyor... Haberi Görüntüle

15 ÜLKEYE KARŞI, TÜRKİYE TEK BAŞINA ÜRETECEK!

2022 yılında açıklanan ‘Avrupa Gök Kalkanı’ projesi, Almanya, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çekya, Estonya, Hollanda, Letonya, Litvanya, Macaristan, Norveç, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Finlandiya’dan oluşan ülkelerin bir araya gelmesiyle yapılacak.

Türkiye’nin açıkladığı Çelik Kubbe projesi ise tüm katmanları ile birlikte yerli ve milli olacak. Hava Savunma Erken İkaz ve Komuta Kontrol Sistemi, Hava Savunma Radarı, Silah, Sensör ve Komuta Kontrol unsurlarını içeren yerli ve milli projemiz Türkiye’yi Savunma Sistemleri konusunda sınıf atlamasını sağlayacak.

Çelik Kubbe projesi içerisinde; ALP, İHTAR, ŞAHİN, GÖKBERK, KORKUT, GÜRZ, HİSAR A, SİPER ve İHA gibi yerli üretim araçlarını barındırıyor.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading