Yandex Metrica

Sitede Ara

Gölge lider sahneye çıktı! Balon savaşları kızıştı: Bedel ödemeye hazır olun

Gölge lider sahneye çıktı! Balon savaşları kızıştı: Bedel ödemeye hazır olun

İki kore arasındaki balon savaşları hız kazandı. Geçtiğimiz mayıs ayında başlayan balon gerilimi gölge lideri yerinden çıkardı. Kim Jong-Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, balon savaşlarının kızışmasıyla Güney Kore’yi tehdit etti…

Bilim / Teknoloji

16.07.2024, 17:11

Yıllar önce Güney Kore'ye yerleşen Kuzey Koreli sığınmacılardan oluşan aktivist gruplar, Kuzey Kore'yi kuruluşundan bu yana yöneten Kim ailesini kınayan bildiriler taşıyan balonları sınırdan Kuzey Kore’ye uçuruyor.

Söz konusu balonların içinde genellikle çöp olmakla birlikte Güney Kore, bu balonların içine Kuzey tarafındaki vatandaşları kendi taraflarına çekmek için propaganda broşürleri, ABD doları banknotları, pirinç torbaları ve K-pop şarkıları yüklenmiş USB bellekler de koyarak sınırdan kuzey tarafına yolluyor.

BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor Haberi Görüntüle

BALON SAVAŞLARI HIZ KAZANDI

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye gönderilen balonlara karşılık geçikmedi. Güney Koreli aktivistlerin balonlarla ülkeye propaganda broşürleri göndermesine tepki olarak, çöp taşıyan bini aşkın balonu 28 Mayıs itibarıyla Güney Kore’nin sınır bölgelerine göndermişti.

Bu gelişme onrası misilleme yapan Güney Kore hükümeti ise 2018 yılında imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı tamamen askıya aldığını açıklamıştı.

İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, yaptığı yazılı açıklamada Güney Kore'den ülkerine propaganda broşürleri taşıyan 29 balon gönderildiğini duyurdu.

Güney Kore tarafından gönderilen ve broşür içeren daha fazla balon bulunduğunu belirten Kim Yo-jong, KCNA, içeriklerin özel bir ajans tarafından toplandığını ve yakıldığını söyledi.

Öte yandan Seul'deki yetkililer geçen ay Kuzey Kore'den gelen çöp yüklü balonlarda çorap, iç çamaşırı ve kravat gibi giysilerin yanı sıra dışkı ile ilişkili parazitlerin de bulunduğu bildirildi. 

Devrimsel icat: Bu robotu, mantar kontrol ediyor Devrimsel icat: Bu robotu, mantar kontrol ediyor Haberi Görüntüle

SINIRDA GERİLİM YÜKSEK

Sınırda gerilim yükselirken iki ülkenin yüz binlerce askeri sınır boyuna konuşlandı. Güney Kore ordusu balonların yanı sıra Kuzey Kore'nin son aylarda mayın yerleştirme, tanksavar bariyerleri kurma ve yolları onarma gibi faaliyetler için ikiyi ayıran askerden arındırılmış tamponuna çok sayıda asker gönderdiğini bildirdi.

Tüm bunların yanı sıra Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, aylardır bitmeyen balon polemiğiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Gökyüzü Çelik Kubbe ile korunacak! Hava savunma sisteminde tehditleri yok edecek milli adımda çarpıcı detaylar ortaya çıktı! Gökyüzü Çelik Kubbe ile korunacak! Hava savunma sisteminde tehditleri yok... Haberi Görüntüle

GÖLGE LİDERDEN KAN DONDURAN TEHDİT

"Pisliklere sert bir uyarıda bulunuyoruz” diyerek Pyongyang'ın balon savaşı kampanyasında çıtayı yükseltebileceğini işaret eden Kim Yo-jong, Seul'ü sınırdan geçen Pyongyang karşıtı broşürler nedeniyle "korkunç" bir bedel ödeyeceği konusunda uyararak ülkesinin Güney Kore'ye çöp yüklü balonlar göndermesinin ardından çıtayı yükseltebileceğini söyledi. 

Ülkenin resmi medyası  Kim Yo-jong'un "Pisliklere bir kez daha sert bir uyarıda bulunuyoruz. Korkunç ve pahalı bir bedel ödemeye hazır olmalılar" açıklamasını ilk haber olarak geçti. Kim Jong-un'un küçük kız kardeşi uzun yıllardır Güney Kore ve ABD'ye karşı yürütülen baskı kampanyalarının yüzü olarak tanınıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading