Google fotoğraflar’a yapay zeka dokunuşu: Artık fotoğraflarınızı AI düzenleyecek!

Google fotoğraflar’a yapay zeka dokunuşu: Artık fotoğraflarınızı AI düzenleyecek!

Google fotoğraflar'da yapay zeka devrimi geld. Geçtiğimiz ay Google tarafından erişim için açılan bekleme listesinin ardından, Google Fotoğraflar, kullanıcılarına yapay zeka destekli “Ask Photos” (Fotoğraflara Sor) özelliğini sunmaya başladı.  

Bilim / Teknoloji

08.10.2024, 10:53

Google Fotoğraflar’a yapay zeka dokunuşu yaptı. Artık fotoğrfları Al güzenleyecek. ABD’deki bazı kullanıcılarda aktif hale gelirken, yapay zeka sayesinde fotoğraf kütüphanesiyle doğal dilde etkileşim kurulmasına olanak tanıyor.

Harry Potter 4. Ateş Kadehi kitabı neden kaldırıldı? Harry Potter 4. Ateş Kadehi kitabı neden kaldırıldı? Haberi Görüntüle

KARMAŞIK ARAMALAR YAPABİLİYOR 

"Ask Photos" özelliğiyle kullanıcılar artık Google Fotoğraflar'a belirli tarih, kişi veya etkinliklerle ilgili sorular yöneltebilecek. Örneğin, yıllar içinde Halloween kostümlerini görmek veya çocuğunuzun yüzmeyi ne zaman öğrendiğini bulmak gibi daha karmaşık aramalar yapabilme imkanı sunuluyor. 

iPhone 7 cihazlarda WhatsApp kullanılamayacak mı? iPhone 7 cihazlarda WhatsApp kullanılamayacak mı? Haberi Görüntüle

YAYGIN OLARAK KULANILMAYA BAŞLANDI 

Google, bu özellik için Eylül ayında bekleme listesi kayıtlarını başlatmıştı, ancak şimdi özellik daha fazla kullanıcıya yaygın olarak sunulmaya başladı.

Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan çıkacak Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA DESTEKLİ 

Yapay zeka destekli bu yenilik, fotoğraf aramalarını daha kullanıcı dostu hale getirirken, ilk açılışta kullanıcıdan, doğru kişilerin isimlerinin eşleştirilmesi ve ilişki ayarlarının yapılması gibi detaylar için onay alınıyor. Özellikle kişiler ve mekanlarla ilgili sorularda başarılı sonuçlar elde edilirken, etkinlikler ve nesnelerle ilgili taleplerin ise daha az etkili olduğu gözlemlenmiş durumda.

Özellik aktif hale geldiğinde, Android ve iOS cihazlarda da kullanılabilir hale geliyor. Ask Photos, klasik arama işlevinin yerini alıyor, ancak klasik arama seçeneği de hâlâ kullanılabilir durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading