Google, yapay zekaya beden vermeye hazırlanıyor... Bu devrim beraberinde bazı sorunları getiriyor!

Google, yapay zekaya beden vermeye hazırlanıyor... Bu devrim beraberinde bazı sorunları getiriyor!

Yapay zeka araştırmaları konusunda ilk sıralarda yer alan Google, şimdi dikkatini yeni bir alana çevirdi.  Google, yapay zekaya fiziksel form verilmesi hakkında araştırmalar yapmaya başladı.   

Bilim / Teknoloji

24.09.2024, 14:25

Google şirketi yıllardır yapay zeka (AI),  algoritmalarını besleyerek, tahminlerde bulunarak ve verileri işleyerek geliştirdi. Daha sonra bu dijital beyinler için robotik bedenler yaratarak yapay zekayı fiziksel dünyaya getirme fikri büyük ilgi ve tartışmalara yol açtı.

Türksat'ta bayrak değişimi: Ahmet Hamdi Atalay, görevi Hasan Hüseyin Ertok'tan devraldı Türksat'ta bayrak değişimi: Ahmet Hamdi Atalay, görevi Hasan Hüseyin Ertok'tan... Haberi Görüntüle

ROBOTLAŞMA İLE MEDYANA GELEN TEMEL SORUNLAR 

Google bu konuda ön saflarda yer alıyor  ve yapay zekaya fiziksel form kazandırmak için araştırmalara çalışmalara devam ediyor. Bu iddialı hedef sonrası teknoloji, etik ve insan-makine etkileşimi hakkında temel soruları gündeme getirdi.

5 milyar insanı kapsayacak! Türksat 6A için geri sayım başladı! 5 milyar insanı kapsayacak! Türksat 6A için geri sayım başladı! Haberi Görüntüle

GOOGLE BİR ÇOK ŞİRKETİ SATIN ALDI! 

10 yılı aşkın bir süredir araştırma yapay zeka hakkında araştırma yapan Google, yapay zekanın geliştirilmesinde öncü olmuştur. Arama algoritmalarından gelişmiş sinir ağlarına kadar, Google Assistant, DeepMind ve Waymo dahil olmak üzere şirketin yapay zeka programları dijital deneyimlere  dönüştürdü. Yapılan bu yenilikler öncelikle fiziksel dünyadan izole edilmiş bir yazılım ortamında çalışan makine öğrenimi modellerine dayanırken, Google son yıllarda gözünü robot bilimine çevirmeye başladı.

Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA İÇİN GÖVDELER OLUŞTURULACAK 

Yapay Zekayı robotikle birleştirmek için bir sonraki adım, gelişmiş makine öğrenimi algoritmalarının fiziksel varlıklara yerleştirilmesidir. Google'ın yapay zeka için gövdeler oluşturma hedefi, makinelerin gerçek dünyada görevleri otonom olarak yerine getirebileceği robotik ve yapay zekanın entegrasyonuna yönelik cesur bir adıma işaret etti. 

Bu çalışmalara daha iyi devam etmek için 2013 yılında esnek robotlarıyla ünlü Boston Dynamics'in de aralarında bulunduğu birçok robotik şirketini satın aldı . Daha sonra Google, 2017 yılında Boston Dynamics'i SoftBank'a sattı. bu satış sonrası Google,  robot teknolojisine olan ilgisini hiç azaltmadı.

 DeepMind'ın özellikle takviyeli öğrenme ve sinir ağlarındaki yenilikleri, yalnızca insan zekasını taklit etmekle kalmayıp, aynı zamanda makinelerin gerçek zamanlı doğal ortamlarda karar vermesini sağlama potansiyelini de gösterdi. 

Okçuluğun hedef yüzünde hangi renkler kullanılmaktadır? Okçuluğun hedef yüzünde hangi renkler kullanılmaktadır? Haberi Görüntüle

İLK GİRİŞİMİ "GÜNDELİK ROBOTLAR" 

Google'ın 2021'de manşetlere çıkan dahili projelerinden biri de Alphabet'in "Gündelik Robotlar" girişimiydi. Bu çaba, ev işlerinde yardım etmek veya ofis alanlarında yardımcı olmak gibi gerçek dünyadaki karmaşık görevleri olan yaratmaktı. Bu robotlar, yapay zekanın gücünden  yararlanarak  görevlere uyum sağlayabilecek.

Google için AB mahkemesinden flaş karar! Cezanın akıbeti netleşti Google için AB mahkemesinden flaş karar! Cezanın akıbeti netleşti Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA BİRÇOK ALANDA GÖREV ALACAK

Google'ın yapay zeka için aracılar yaratma konusundaki hedefi endüstride ve fabrika ortamında daha fazla otomasyona ve esnekliğe yol açabilir. Hastaneler ameliyat, rehabilitasyon veya bakıma yardımcı olmak için yapay zeka destekli robotları kullanabilir ve sağlık hizmetlerinde yeniliklere öncülük edebilir.  Şehirlerin altyapı bakımı, gözetim ve hatta teslimat için akıllı robotları konumlandırarak maliyetleri azaltabilir ve verimliliği artırabilir.

Google'ın insansı robotlar yaratmaya başlaması birçok alanda yapay zekanın avantajlarından faydalanılacağı anlamına gelmektir. Robotların günlük yaşam konusunda entegre olması ise insanlara evlerinde, yaşlıların bakımından, günlük işlerin yapılmasında yardımcı olabileceğine işaret ediyor. 

Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması ne zaman olacak? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek... Haberi Görüntüle

TEHLİKELİ DURUMLAR OLABİLİR

Her büyük teknolojik gelişmede olduğu gibi, Google'ın yapay zeka robotlarına ilişkin derin etik sorunlar ve endişeler gündeme geliyor. Bu endişeleri en az seviyeye indirmek için kontrol ve güvenlik konusunda hassas olunmalıdır. Robotların gelişmiş karar verme yetenekleri insani değerle uyumlu olacağından dolayı tehlikeleri durumlar için çok sıkı bir testen geçmesi gereklidir. 

Kebapçılar TEKNOFEST'e hazır: Elon Musk'a özel davet: Adana’ya gel, ciğerimi ye Kebapçılar TEKNOFEST'e hazır: Elon Musk'a özel davet: Adana’ya gel, ciğerimi... Haberi Görüntüle

İŞSİZLİĞE NEDEN OLACAK MI? 

Robotların bazı görevleri yapması sonucu ile ilgili insanların işten çıkarılması konusu gündeme geliyor.  Bu yüzden yapay zeka gelişmelerinin faydalarını insan istihdamına duyulan ihtiyaçla dengelemek, dikkatli politikalar ve planlamalar yapılması gereklidir. 

Google, Microsoft'a savaş açtı! Haksız rekabet AB Komisyonu'nda Google, Microsoft'a savaş açtı! Haksız rekabet AB Komisyonu'nda Haberi Görüntüle

VERİ GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK? 

En büyük sorunlardan bir taneside gizlilik ve güvenlik olarak belirtiliyor. Gelişmiş yapay zeka yeteneklerine sahip robotlar, özellikle de evlerde veya kamusal alanlarda çalışan robotlar, çok büyük miktarda veri toplayabilir. Bu verilerin güvenliğinin ve etik kullanımının sağlanması hem hükümetler hem de teknoloji şirketleri için önemli bir sorun haline gelecektir. Bu sorunların gündeme gelmemesi için dikkatli bir şekilde çalışmalar yapılmalıdır. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading