Sitede Ara

Google'dan hırsızların elini kolunu bağlayacak özellik! Çalınmaya karşı yüzde 100 koruma

Google'dan hırsızların elini kolunu bağlayacak özellik! Çalınmaya karşı yüzde 100 koruma

Google, Android cihazların güvenliğini artıran hırsızlık koruma özelliklerini kullanıcılarla buluşturuyor. Yeni güncelleme, cihaz çalınsa bile kişisel verilerin korunmasını sağlıyor.

Bilim / Teknoloji

07.10.2024, 18:24

Google, Mayıs 2024’teki Google I/O etkinliğinde duyurduğu yeni hırsızlık koruma özelliklerini, Android 10 ve üzeri sürümlerde kullanıma sundu. Google Play Hizmetleri üzerinden dağıtılan bu özellikler, cihaz güvenliğini önemli ölçüde artırmayı amaçlıyor. Yeni güncelleme, "Hırsızlık Tespit Kilidi", "Çevrimdışı Cihaz Kilidi" ve "Uzaktan Kilitleme" gibi üç temel koruma mekanizmasıyla dikkat çekiyor.

Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: 'Kızılelma'nın seri üretimi başladı' Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: 'Kızılelma'nın seri üretimi başladı' Haberi Görüntüle

HIRSIZLAR İÇİN BÜYÜK ENGEL

Makine öğrenimi teknolojisi ile güçlendirilen Hırsızlık Tespit Kilidi, cihazın sensörlerini ve bağlantı verilerini kullanarak hırsızlık girişimlerini algılayabiliyor. Cihaz sahibinin izni olmadan bir başkası telefonu ele geçirdiğinde, sistem anında devreye girerek ekranı kilitliyor ve izinsiz erişimi engelliyor. Özellikle yürüyerek, bisikletle ya da araçla yapılan hırsızlık girişimlerine karşı oldukça etkili bir koruma sunuyor.

Vefat edenler üzerinde denendi! Cesareti olan varsa yaptırabilir: Tükürük testiyle ölüm tarihinizi öğrenebilirsiniz! Vefat edenler üzerinde denendi! Cesareti olan varsa yaptırabilir: Tükürük testiyle... Haberi Görüntüle

İNTERNET BAĞLANTISINA GEREK YOK

Bu özellik, cihazın internet bağlantısı kesilse dahi güvenliği sağlamaya devam ediyor. Cihazın aktif olarak kullanılıyor olması ve ekranın günde en fazla iki kez kilitlenmesi gibi kısıtlamalarla çalışıyor. Böylece cihazın internete erişimi olmadığı durumlarda bile koruma sağlanıyor.

Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin tutumu Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin... Haberi Görüntüle

ANINDA MÜDAHALE İMKANI

Kullanıcılar, cihazları çalındığında android.com/lock adresi üzerinden cihazlarını hızlıca kilitleyebiliyorlar. Bu işlemi yapmak için güvenilir bir cihaz üzerinden erişim sağlayarak bir telefon numarası girmek ve doğrulama yapmak yeterli oluyor. Google, bu yöntemin Find My Device uygulamasına kıyasla daha hızlı bir çözüm sunduğunu belirtiyor.

Dünya tarihi yeniden yazılıyor! Bilim insanları 2 milyar yıllık kayada keşfetti...Hangi ülkede en eski mikroplar bulundu? Dünya tarihi yeniden yazılıyor! Bilim insanları 2 milyar yıllık kayada... Haberi Görüntüle

GÜVENLİĞİ ARTIRAN YENİLİKLER

Google'ın sunduğu bu yeni güvenlik önlemleri, cihazların çalınması durumunda hem fiziksel hem de dijital koruma sağlayarak kullanıcıların kişisel verilerini güvende tutmayı hedefliyor. Android cihaz kullanıcıları, bu güncellemeleri cihaz ayarlarından ‘Hırsızlık Koruma’ seçeneğiyle aktif hale getirebilir ve cihaz güvenliğini bir üst seviyeye taşıyabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading