Yandex Metrica

Haluk Görgün dev hamleyi duyurdu! Türkiye’den kuantum teknolojisine yatırım kararı!

Haluk Görgün dev hamleyi duyurdu! Türkiye’den kuantum teknolojisine yatırım kararı!

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), geleceğin harp ortamında Türkiye'nin güvenliğini ve üstünlüğünü sağlayacak kuantum teknolojilerini yurt içinde geliştirmeye imkan verecek atılımları gerçekleştirmek üzere Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi kurulacağını açıkladı.  

Bilim / Teknoloji

21.08.2024, 22:59

Türkiye'nin güvenliğini ve üstünlüğünü sağlayacak kuantum teknolojilerini yurt içinde geliştirmeye imkan verecek atılımları gerçekleştirmek üzere Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi kurulacak.

PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KUANTUM TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRME MERKEZİ KURULACAK 

Son yıllarda ciddi gelişme kaydeden Türk Savunma Sanayiinde kuantum teknolojilerine yatırım yapılacağı açıklandı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nin kurulacağının müjdesini sosyal medya adresinden duyurdu. 

Kuantum teknolojilerinin, geleceğin harp ortamında; algılama, haberleşme, şifreleme, hesaplama, algoritma ve işlemciler gibi birçok alanda kullanılması ve hali hazırda mümkün olmayan pek çok yeteneği savaş ortamında mümkün kılacağı öngörülüyor.

BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor Haberi Görüntüle

GEREKLİ ALTYAPI VE İNSAN KAYNAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK 

Kuantum teknolojileri için gerekli altyapıların ve insan kaynağının yetiştirilmesi hedeflenirken, Görgün’ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Dünyada gelişim hızını giderek artıran kuantum teknolojilerinde, küresel gelişmelerle eş zamanlı ve eş değer kazanımları yurt içinde elde etmenin ülkemize kazandıracağı stratejik avantajların farkında olarak, kuantum teknolojilerinde yurt içi gelişimi ivmelendirmeyi ve dünya ile rekabet edebilir hale getirmeyi kritik bir kazanım olarak görmekteyiz.

Dijital aşk dönemi! Gerçek erkeklerden farkı yok: Kadınların tercihi yapay zekâlı sevgili! Dijital aşk dönemi! Gerçek erkeklerden farkı yok: Kadınların tercihi yapay... Haberi Görüntüle

"MERKEZİMİZ VATANIMIZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN"

Bu doğrultuda Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde karara bağlanan Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi’nde; kuantum teknolojilerinde ihtiyaç duyulan altyapılar kurulacak, insan kaynağı yetiştirilecek, yurt içi kuantum teknolojileri ekosistemi ve teknolojik birikimi geliştirilecek, yurt içi kuantum teknolojileri odaklı olarak yürütülecek, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin artırılması faaliyetleri yürütülecek.

Açılacak merkezin vatanımız ve milletimiz için hayırlı çalışmalara ve faydalara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading