Yandex Metrica

Sitede Ara

Instagram'dan kullanıcılara kafa karıştıran bildirim! Instagram ücretli mi oluyor?

Instagram'dan kullanıcılara kafa karıştıran bildirim! Instagram ücretli mi oluyor?

  Instagram, iOS 18 kullanıcılarına gönderdiği bir bildirimde, kişiselleştirilmiş reklamlar sunmaya devam edebilmek için takip izni talep etti ve bu iznin Instagram'ın ücretsiz kalmasına yardımcı olacağını iletirken bu mesaj bazı kullanıcıların "Instagram ücretli mi olacak?" sorusunu sormasına neden oldu.   

Bilim / Teknoloji

17.09.2024, 13:28

Sosyal platform devi Meta​, iPhone​ kullanan Instagram​ kullanıcılarına bir uyarı gönderdi. Söz konusu uyarıda, kullanıcılara daha fazla kişiselleştirilmiş reklamlar gösterebilmeye devam edebilmek için, Instagram'a "uygulama takip izni" verilmesinin gerekli olduğu vurgulandı. Ancak bildirimde yer alan bir madde, "Instagram ücretli mi oluyor?" sorusunu akıllara getirdi.

ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone ve iPad kullanıcıları için iOS 18 ve iPadOS 18 güncellemelerini yayınladı. MacBook, Apple Watch ve Apple TV sahipleri de yeni güncellemelere kavuştu. Bu güncellemenin ardından Instagram, kullanıcılarına "iOS 18.0 Sürümünü Kullanıyorsun" başlıklı bir bildirim göndermeye başladı.

Chrome kullanıcıları dikkat! Bu gece yarısına kadar vaktiniz kaldı: Kişisel verileriniz tehlikede! Chrome kullanıcıları dikkat! Bu gece yarısına kadar vaktiniz kaldı: Kişisel... Haberi Görüntüle

INSTAGRAM'DAN KULLANICILARININ KAFASI KARIŞTI 

Bildirimde kısaca, bu iOS sürümünün, Instagram'ın reklamlarını iyileştirmek amacıyla kullanıcının cihazındaki bazı verileri takip etmek için izin istemesini gerektirdiği belirtiliyor. 

10 yıl sonra bu meslekler tanınmayacak! 2030 yılından sonra yok olacak meslek grupları... 10 yıl sonra bu meslekler tanınmayacak! 2030 yılından sonra yok... Haberi Görüntüle

INSTAGRAM ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Görüldüğü gibi Instagram tarafından gönderilen mesajda, şirketin takip izni verilmesi ile birlikte kullanıcılardan aldığı bilgileri kullanma amaçları arasında, "Instagram'ın ücretsiz kalmasını sağlamak" maddesi de yer alıyor. Bu mesaj ise bazı kullanıcıların, Instagram paralı mı oluyor? diye düşünmesine ve kafalarının karışmasına yol açtı.

Peki işin aslı ne? Instagram'ın göndermiş olduğu bu bildirim, aslında Apple'ın yıllar önce iOS 14.5 güncellemesi ile birlikte hayata geçirdiği "Uygulama Takibi Şeffaflığı" adı verilen bir özelliğinden kaynaklanıyor. Bu özellik, kullanıcıların bir uygulamanın reklam sunma veya veri simsarlarıyla paylaşım amacıyla, başka şirketlerin uygulamaları ve web sitelerindeki eylemlerini takip edip edemeyeceğini seçmesini sağlıyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading