Sitede Ara

Konya'da sıra dışı bir keşif: İşte yeni tür olan Euscorpius gulhanimae tanıtıldı!

Konya'da sıra dışı bir keşif: İşte yeni tür olan Euscorpius gulhanimae tanıtıldı!

Bilim dünyası Konya'dan yeni bir akrep türüyle tanıştı. Konya'nın Beyşehir ilçesinde gerçekleştirilen saha çalışmaları sırasında, daha önce tanımlanmamış yeni bir akrep türü keşfedildi.

Bilim / Teknoloji

09.10.2024, 13:06

Konya'da yeni bir akrep türü keşfedildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, Beyşehir Gölü Hacıakif Adası'nda yaptığı incelemeler sırasında bu yeni akrebi tespit etti. Yağmur, akrebin Euscorpius cinsine ait olduğunu ve literatürde daha önce tanımlanmamış bir tür olduğunu belirledikten sonra detaylı bir literatür taraması yaptığını söyledi.

Bu keşifle birlikte Türkiye'de bilinen akrep türü sayısının 49'a, Euscorpius cinsine ait tür sayısının ise 17'ye yükseldiğini vurguladı.

Harry Potter 4. Ateş Kadehi kitabı neden kaldırıldı? Harry Potter 4. Ateş Kadehi kitabı neden kaldırıldı? Haberi Görüntüle

KIL SAYISI EN YÜKSEK AKREP TÜRÜ 

Yeni akrep türünün açık sarı, kırmızımsı ve kahverengi tonlarda olduğunu belirten Yağmur, "Bu tür, kaideli uzun kıl sayısının en yüksek olduğu akrep türü olarak dikkat çekiyor" dedi.

Okçuluğun hedef yüzünde hangi renkler kullanılmaktadır? Okçuluğun hedef yüzünde hangi renkler kullanılmaktadır? Haberi Görüntüle

ABD'DE DUYURULDU 

Keşif, ABD merkezli Euscorpius dergisinde 19 Ağustos 2024 tarihinde bilim dünyasına duyuruldu.

2024 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri belli oldu! İşte kazanan isimler... 2024 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri belli oldu! İşte kazanan isimler... Haberi Görüntüle

EŞİNİN ADINI VERDİ 

Yağmur, bu türe eşinin adı olan Gülhanım Yağmur'u vererek Euscorpius gulhanimae olarak adlandırdı. Ayrıca, yeni türün zehrinin insan sağlığı açısından herhangi bir tehlike oluşturmadığını da sözlerine ekledi. Bu keşif, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğine önemli bir katkı sağlarken, bilim dünyasında da merakla karşılandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading