Yandex Metrica

Sitede Ara

Reşit olmayan Instagram'a giremeyecek! 18 yaş altında olanlara 'Genç hesabı' uygulaması: İçeriklere erişim engeli geliyor

Reşit olmayan Instagram'a giremeyecek! 18 yaş altında olanlara 'Genç hesabı' uygulaması: İçeriklere erişim engeli geliyor

Instagram'dan reşit olmayanlara kısıtlama kararı. 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kısıtlamalar getirdiğini duyuran Instagram, "Genç hesapları" adı verilen uygulama kapsamında reşit olmayan kullanıcıların içeriklere erişimi ve diğer kullanıcılarla etkileşimleri sınırlandıracağını duyurdu. 

Bilim / Teknoloji

17.09.2024, 17:57

17 Eylül'den itibaren ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da yürürlüğe girecek olan yeni hesaplar gençler tarafından hoş karşılanmadı. 

Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Meta, web sitesinde yaptığı açıklamada, yeni hesaplar Avrupa Birliği'nde 2024'ün sonuna doğru yürürlüğe girecek dedi.

Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara yönlendirme, uyuşturucu, kumar ve bahis... Tehlike saçıyor: İnternet ihbarlarında yok yok: Çocuk istismarı, fuhuş, intihara... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE UYGULANACAK MI?

Genç hesap uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan bir Meta yetkilisi, "genç hesaplarının" diğer ülkelerle birlikte Türkiye'de de Ocak'tan itibaren kullanılmaya başlayacağını söyledi.

Öte yandan Meta'nın açıklamasında yeni uygulamanın ergenler için "kimlerin onlarla irtibata geçebileceğini ve gördükleri içeriği kısıtlayan dahili korumalar" getirdiği belirtildi.

Söz konusu açıklamaya göre 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak "genç hesabına" dönüştürülecek ve 16 yaş altı kullanıcıların bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.

Ünlü teknoloji devinin iki yöneticisine gözaltı: 3,2 milyar dolarlık proje çalındı! Ünlü teknoloji devinin iki yöneticisine gözaltı: 3,2 milyar dolarlık proje... Haberi Görüntüle

INSTAGRAM HANGİ ÖNLEMLERİ ALDI?

Instagram'ın aldığı önlemler kapsamında "genç hesap" kullanıcılarının hesapları otomatik gizli olacak. Böylece yalnızca kullanıcıların kabul ettiği takipçiler paylaştıkları içerikleri görüp onlarla etkileşime geçebilecek.

Öte yandan reşit olmayan kullanıcılar yalnızca takipleştikleri kişilerle mesajlaşabilecek. 

Bu uygulama ile Instagram 18 yaş altı kullanıcıların Keşfet ve Reels alanlarda karşılarına çıkabilecek içerikleri de filtreleyecek. Böylece şiddet içerikleri ya da kozmetik ürün reklamları gibi "hassas içerikler" bu yaş grubunun karşısına daha az çıkacak.

Öte yandan reşit olmayan kullancılarda zaman ayarlaması da olacak. Söz konusu uygulama ile günlük 60 dakikayı aşan kullanıcıların uygulamadan çıkmalarını söyleyen bir bildirim gönderilecek. 

Yine Instagram'ın 18 yaş altı kullanıcılarına getirdiği engellerden biri de şu şekilde; Reşit olmayan kullanıcılar akşam 10 ve sabah yedi arası Instagram'a giremeyecek. Bu süre zarfında gelen bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıt verilecek.

Ayrıca 18 yaş altı hesaplar aile bireyleri tarafından denetlenecdek. Çocuklarının ayarlarını yönetebilecek, ya da kendilerinin yönetmelerine izin verebilecek. Çocuklarının hangi içeriklerle ilgili başlıkları seçtiğini görebilecek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading