Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından hummalı çalışma! 'Uzay' için hazırlık var

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından hummalı çalışma! 'Uzay' için hazırlık var

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2026 yılında Antalya'da düzenlenecek olan 77. Uluslararası Uzay Kongresi için hummalı bir hazırlık sürecine girdi. Bakan Mehmet Fatih Kacır, kongre sürecini yönetecek komiteyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Bilim / Teknoloji

08.10.2024, 18:27

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2026 yılında Antalya’da gerçekleştirilecek olan 77. Uluslararası Uzay Kongresi için çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye turizminin başkenti olarak bilinen Antalya, 70’ten fazla ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek bu büyük etkinliğe ev sahipliği yapacak. Kongre, Türkiye’de şimdiye kadar düzenlenmiş en büyük uluslararası bilimsl organizasyon olma özelliği taşıyor.

Adana TEKNOFEST 2024 ne zaman, nerede yapılacak? Adana TEKNOFEST 2024 ne zaman, nerede yapılacak? Haberi Görüntüle

BAKAN KACIR KOMİTEYLE İSTİŞARE TOPLNTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kongre öncesinde süreci yönetecek komiteyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, kongre hazırlıklarıyla ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantının amacı, Türkiye’nin uzay alanındaki prestijini artıracak bu dev organizasyonun sorunsuxz bir şekilde yürütülmesi için atılacak adımların belirlenmesiydi.

2024 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu! İşte açıklanan isimler... 2024 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu! İşte açıklanan isimler... Haberi Görüntüle

ANTALYA 77. ULUSLARARASI UZAY KONGRESİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPMASINA KARAR VERİLDİ

Geçtiğimiz yıl Bakü'de düzenlenen Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) Genel Kurulu'nda, 2026 yılında yapılacak kongreye ev sahipliği yapmak için Antalya ve Polonya’nın Poznan şehri yarıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, IAF Genel Kurulu Antalya’nın bu büyük etkinliğe ev sahipliği yapmasına karar verdi.

Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: 'Kızılelma'nın seri üretimi başladı' Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: 'Kızılelma'nın seri üretimi başladı' Haberi Görüntüle

KONGRENİN ÖNEMİ VE TÜRKİYE İÇİN FIRSATLAR

Antalya’da düzenlenecek olan Uluslararası Uzay Kongresi, yalnızca Türkiye’nin bilimsel alandaki prestijini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda uzay araştırmaları ve teknolojileri konusunda yeni iş birliklerinin doğmasına da zemin hazırlayacak.. 70’ten fazla ülkenin bilim insanları, araştırmacıları ve uzay sektörünün önde gelen isimleri bu büyük etkinlikte bir araya gelecek. Türkiye, bu organizasyon aracılığıyla uzay ve teknoloji alanında önemli bir aktör olarak kendini gösterecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kongre hazırlıklarının hızla devam edeceğini belireterek, Türkiye’nin uzay teknolojilerindeki gelişimine katkı sağlayacak bu etkinliğin sorunsuz bir şekilde organize edilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading