Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan çıkacak

Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan çıkacak

İzmir merkezli bir teknoloji şirketi tarafından 3 boyutlu yazıcılarda tasarlanıp üretilen insansız hava, kara ve deniz araçları, TEKNOFEST’te sergileniyor. Bu otonom araçlar, tamamen yapay zeka ile donatılarak uzaktan kumandayla kontrol ediliyor.

Bilim / Teknoloji

04.10.2024, 18:22

Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), bu yıl da teknoloji meraklılarına heyecan verici inovasyonlar sunuyor. İzmir merkezli Craft Channel teknoloji şirketi tarafından 3 boyutlu yazıcılarda tasarlanıp üretilen insansız gemi, araba ve uçaklar, festivalin gözde projeleri arasında yer aldı.

İPhone 16 kuyruğu için sabaha kadar beklediler.. Kuyruğa girenlerin kimler olduğu ortaya çıktı! İPhone 16 kuyruğu için sabaha kadar beklediler.. Kuyruğa girenlerin kimler... Haberi Görüntüle

3D YAZICILARLA ÜRETİM VE YERLİ YAZILIM ENTEGRASYONU

Craft Channel şirketi, insansız araçların tüm parçalarını 3 boyutlu yazıcılarda tasarlıyor. Bu araçlar, yerli ve milli yazılımla donatılarak, hava, kara ve deniz koşullarında otonom bir şekilde hareket edebiliyor. Üretilen araçlar sahada test edilerek işlevsellikleri inceleniyor ve elde edilen sonuçlar şirketin YouTube kanalında takipçilerle paylaşılıyor. Şirketin kurucusu Naraş Serhan Okan, bu süreçte tüm yazılım ve geliştirme çalışmalarını kendi mühendis ekiplerinin yürüttüğünü belirtti.

Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan çıkacak Savunmada 3 boyutlu devrim! İHA, İDA, İKA hepsi 3D yazıcıdan... Haberi Görüntüle

"HEDEFİMİZ GERÇEK BOYUTLARDA OTONOM ARAÇ ÜRETMEK"

Şirketin kurucusu Okan, insansız hava, kara ve deniz araçlarının tamamen yapay zeka ile yönetildiğini ifade etti. Okan, "Ürettiğimiz insansız araçları, gerçek ortamda test ederek performanslarını inceliyoruz. Şu an bizi destekleyen birçok firma var ve her geçen gün projelerimizi büyütüyoruz. Hedefimiz, gerçek boyutlarda otonom uçaklar, tekneler ve arabalar üretmek. Sosyal medyada projelerimiz büyük ilgi görüyor, aylık 10 milyonun üzerinde izlenme alıyoruz.” dedi.

Sancaktar İHA, TEKNOFEST'te üç ödülle göz doldurdu! Sancaktar İHA, TEKNOFEST'te üç ödülle göz doldurdu! Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTARDAN DESTEK

TEKNOFEST standında yoğun ilgi gören Craft Channel’ın ürettiği araçlar, festival katılımcılarının yanı sıra Selçuk Bayraktar’ın da dikkatini çekti. Okan, Bayraktar’ın standı ziyaret ederek ürünleri incelediğini ve bu yenilikçi projeler karşısında mutlu olduğunu söyledi.

Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin tutumu Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin... Haberi Görüntüle

TEKNOLOJİNİN GELECEĞİ TEKNOFEST'TE

Craft Channel’ın insansız araçları, geleceğin teknolojisine dair umut verici bir örnek olarak festivalde yerini alırken, katılımcılar bu yenilikçi projeleri inceleme ve şirket yetkililerinden detaylı bilgi alma fırsatı buldu. Otonom araç teknolojisinin hızla geliştiği bu süreçte, TEKNOFEST gibi platformlar Türkiye’deki yenilikçi projelerin sergilenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading