T10F görücüye çıktı! İşte Togg'un sedan modeli

T10F görücüye çıktı! İşte Togg'un sedan modeli

Yerli otomobil Togg'un ikinci modeli ilk defa görcüüye çıktı. Togg’un 2025 yılında yollara çıkacak yeni modeli T10F ilk kez TEKNOFEST'te sergilendi.

Bilim / Teknoloji

03.10.2024, 12:26

Türkiye Yüzyılı'nın en önemli projeleri arasında yer alan yerli otomobil Togg'un fastback tasarımlı sedan modeli bu yıl Adana'da düzenlenen Teknofest'te ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

2025 yılının başında piyasaya sürülecek T10F, markanın ilk aracına kıyasla daha aerodinamik olması sayesinde tek şarjla 600 kilometre menzile ulaşacak.

Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak Telegram'dan dikkat çeken karar: Kullanıcıların bilgileri yetkililerle paylaşılacak Haberi Görüntüle

2025'TE YOLLARDA OLACAK

Türkiye'nin yerli elektrikli arabası Togg, sedan kullanıcılarının da ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladığı fastback modeli T10F'yi 2025 yılında satışa sunmaya hazırlanıyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Togg T10F modelinin 2025 yılı içerisinde önce Türkiye'de sonra Avrupa pazarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Milli gururumuz bilim insanı Aziz Sancar kansere çare buldu: 2 yıl boyunca insanlarda denenecek! Milli gururumuz bilim insanı Aziz Sancar kansere çare buldu: 2... Haberi Görüntüle

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

TOGG kullanıcısı Zeynel Abidin Topal, yeni modeli anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Eskiden araba alabilmek için sıra beklediklerini belirten Zeynel Abidin Topal, “Bu araba yeni model. Çok güzel. Ben şu an TOGG kullanıcısıyım. Ben memnunum. Kullanan herkeste çok memnun. Türk malı olduğu için tercih ettim. Biz neler gördük. Tenekelerin içinde gezdik. Biz araba alabilmek için sıralara girip beklerdik. Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan geldi araba geldi. Bu yerli otomobilin yapılması ömre bedel. Ben ilk alanlardan biriyim. Gurur duyuyorum. Yapanlardan vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.

Tarihi keşif: Yeni gezegen yörüngede Tarihi keşif: Yeni gezegen yörüngede Haberi Görüntüle

''80 KİLOMETRE DAHA FAZLA MENZİLE SAHİP OLACAK''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un yeni modeli için yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti;

"T10F ile birlikte aslında çok farklı bir hedef kitleye de Togg artık sesleniyor olacak. Bu model, biraz daha spor ama aynı zamanda bir sedan araçtan beklentileri de karşılayacak şekilde tasarlandı. Yine T10F, mevcut SUV​ modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak. Bu da elektrikli araç kullanıcılarının çokça memnun olacağı bir unsur aslında" 



 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading