Telegram yakındaki kişiler kaldırıldı mı, neden yok?

Telegram yakındaki kişiler kaldırıldı mı, neden yok?

Telegram yakındaki kişiler özelliği ile son yaşananlar herkesi meraklandırdı. Kullanıcıların GPS yardımı sayesinde çevresindekileri görmeye yarayan bu özellik konusunda alınan karar eleştirildi. Peki, Telegram yakındaki kişiler özelliği kaldırıldı mı?

Bilim / Teknoloji

26.09.2024, 15:36

Telegram yakındaki kişiler, kullanıcıların coğrafi konumları dikkate alınarak yeni gruplar oluşturmayı ve keşfetmeyi sağlayan bir sistemdir. Bu özellikle birlikte GPS konumu kullanılarak belirli bir mesafedeki kişilerle bağlantı kurulma imkanı sağlanıyordu.

Telegram kullanıcıları bu özellikle beraber çevresinde olan kişileri listelerinde rahatlıkla görebiliyor, onlarla sohbet edebiliyor ve yakınında bulunan gruplara dahil olarak eklenebiliyordu.

Telegram Yakındaki Kişiler

Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi gönderecek ama tek engel ABD seçimini kazanacak kişinin kim olacağı Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi... Haberi Görüntüle

TELEGRAM YAKINDAN KİŞİLER NEDEN YOK?

Telegram’ın yakındaki kişiler özelliği alınan karar neticesinde 2024 yılında kaldırıldı. Bu kararla birlikte gizlilik ve güvenlik endişeleri bulunduğu öne sürülerek görüşler bildirildi. Özellikle Telegram kullanıcılarının GPS konumlarını paylaşarak kötü niyetli kişilerin bu bilgileri daha da kötüye kullanabileceği endişesi ortaya çıktı.

Bazı kullanıcılarda bu özellikle birlikte istenmeyen mesajlar ve spamler aldıklarını söyledi. Telegram’da bu sorunları bertaraf etme adına yakındaki kişiler özelliğinin kaldırıldığını açıklarken bu uygulamanın neden görünmediği de kesinlik kazandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading