TikTok hakkında şok iddia: Çocukların kişisel verileri satılıyor

TikTok hakkında şok iddia:  Çocukların kişisel verileri satılıyor

Sosyal medya platformu TikTok, çocuk kullanıcılarının kişisel verilerini yasa dışı bir şekilde paylaşıyor. İddianın sahibi Teksas Başsavcısı Ken Paxton. Çocuk kategorisindeki hesapların kişisel verilerinin yasa dışı bir şekilde kaydedilip satıldığını iddia eden Ken Paxton, ''TikTok ve diğer Büyük Teknoloji şirketlerini Teksaslı çocukları sömürdükleri ve küçüklerin çevrimiçi güvenliğini ve gizliliğini önceliklendirmedikleri için sorumlu tutmaya devam edeceğim. Teksas yasası, sosyal medya şirketlerinin çocukları çevrimiçi olarak korumak için adımlar atmasını ve ebeveynlere aynısını yapmaları için araçlar sağlamasını gerektirir. TikTok ve diğer sosyal medya şirketleri, Teksas yasası kapsamındaki görevlerini göz ardı edemez.'' dedi.

Bilim / Teknoloji

04.10.2024, 15:01

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, ABD ile olan anlaşmazlığı büyüyerek devam ediyor. 

ABD, milyonlarca kullanıcı olan ve her geçen gün popüleritisini artıran sosyal medya platformun Çin’e veri sızdırdığını iddia ederek birçok kez dava açtı.

Birçoğu devam eden davalardaki en büyük suçlamaların başında TikTok Platformunun çocuk kullanıcılarına yönelik politikası yer alırken Teksas Başsavcısı Ken Paxton'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

iPhone 7 cihazlarda WhatsApp kullanılamayacak mı? iPhone 7 cihazlarda WhatsApp kullanılamayacak mı? Haberi Görüntüle

'KİŞİSEL VERİLER YASA DIŞI YOLLARLA SATILIYOR' İDDİASI

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, çocuk kategorisindeki hesapların kişisel verilerini yasadışı bir şekilde kaydedip sattığını öne sürdü. Normal şartlarda suç sayılabilecek bu durum, sosyal medyada çocuk haklarını korumayı amaçlayan yeni bir eyalet yasasını da ihlal ediyor. TikTok bu iddiaya hemen cevap verip reddetti. Paxton ise TikTok’un bu gerekliliklere uymadığını ifade etti.

Sosyal medya için yeni vergi düzenlemesi Sosyal medya için yeni vergi düzenlemesi Haberi Görüntüle

''TEKSASLI ÇOCUKLAR SÖMÜRÜLÜYOR''

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''TikTok ve diğer Büyük Teknoloji şirketlerini Teksaslı çocukları sömürdükleri ve küçüklerin çevrimiçi güvenliğini ve gizliliğini önceliklendirmedikleri için sorumlu tutmaya devam edeceğim. Teksas yasası, sosyal medya şirketlerinin çocukları çevrimiçi olarak korumak için adımlar atmasını ve ebeveynlere aynısını yapmaları için araçlar sağlamasını gerektirir. TikTok ve diğer sosyal medya şirketleri, Teksas yasası kapsamındaki görevlerini göz ardı edemez.''

Yapay zeka araştırmaya hız kattı! Peru' da kayıp nazca çizgilerini buldu Yapay zeka araştırmaya hız kattı! Peru' da kayıp nazca çizgilerini... Haberi Görüntüle

BU İLK DEĞİL

Öte yandan ABD ile sosyal medya platformu TikTok arasında yaşanan ilk olay bununla sınırlı değil. ABD Adalet Bakanlığı’nın Sivil Daire Başkanı Brian M. Boynton, platformun aynı konu hakkındaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek dava açmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading