Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'den dikkat çeken jamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyaya 'dev teknoloji' hamlesini ilan edecek!

Türkiye'den dikkat çeken jamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyaya 'dev teknoloji' hamlesini  ilan edecek!

Türkiye'yi yeni gelişen teknoloji alanlarında küresel bir merkez haline getirecek olan "HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı" bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tüm dünayay  tanıtılacak. 

Bilim / Teknoloji

26.07.2024, 11:39

Türkiye'yi yüksek teknoloji merkezi haline getirecek program kritik hamle devreye alınıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca başlatılan 'HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Etkinliği' bugün yapılacak. Dev teknoloji hamlesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtılacak. 

Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PROGRAMA KATILACAK

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından edindiği bilgilere göre, "HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Etkinliği" bugün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açılışını yapacağı program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hayata geçirilecek.

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı Haberi Görüntüle

AMAÇ ÜLKEYİ YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARININ ODAK NOKTASI HALİNE GETİRMEK

Hayata geçirilecek olan program yüksek teknoloji ve katma değerli yeni yatırımlar için Türkiye'nin avantajlarını pekiştirirken ülkeyi yüksek teknoloji yatırımlarının odak noktası haline getirmeyi amaçlıyor. HIT-30 Programı ile Türkiye'yi geleceğe taşıyacak teknoloji yatırımlarının hızlanması, ülkenin teknoloji geliştirme ve yüksek katma değerli üretim kapasitesini daha üst seviyeye taşıyacak bir süreç başlayacak. 

PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! Haberi Görüntüle

YERLİ VE YABANCI ŞİRKTELERİN ÜST YÖNETİCİLERİ KATILACAK 

Yeni destek ve teşviklerin açıklanacağı tanıtım toplantısına, yerli ve yabancı şirketlerin üst yöneticileri, yabancı yatırımcılar, iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılması bekleniyor. 

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı Haberi Görüntüle

BAKAN KACIR DUYURMUŞTU

Katıldığı bir televizyon programında yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kacır, "Önümüzdeki dönemde yeşil dönüşümü, dijital dönüşümü, yüksek katma değeri ve bölgelerin yerel dinamiklerinin ekonomik kıymete dönüşmesini beraberinde getirecek yatırımlarla ilgili yeni bir teşvik çerçevesi oluşturacağız. Bunları, Cumhurbaşkanı'mız tarafından bütün dünyaya ilan edilecek yeni bir Yüksek Teknoloji Teşvik Programı ile duyuracağız. Bu da küresel düzeyde yatırımcıların dikkatini çekecektir." ifadelerini kullanmıştı. 

Devrimsel icat: Bu robotu, mantar kontrol ediyor Devrimsel icat: Bu robotu, mantar kontrol ediyor Haberi Görüntüle

HIT-30 YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIM PROGRAMININ ANA TEMASI 

Ülkemizin yüksek teknoloji yatırımları için küresel cazibe merkezleri arasında yer almasını sağlayacak HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programını ve detaylarını yerli ve yabancı yatırımcılar katılacak. Ülkemizin yüksek teknoloji yatırımları için sunduğu değer önerisini güçlendirecek ve Türkiye’yi yüksek teknolojide devler ligine taşıyacak bu program kapsamında 8 alanda 30’un üzerinde öncelikli yatırım konusunda yatırımcılara bütüncül bir teşvik paketi sunulacak. Programla ilgili detayları Erdoğan tarafından açıklanacak ve bugüne kadarki teşviklerin çok ötesinde bir kaynağı yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendirecek bir program. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading