Yandex Metrica

Sitede Ara

Uzaya Türkiye imzası! TÜRKSAT 6A fırlatma için ABD'ye gidiyor

Uzaya Türkiye imzası! TÜRKSAT 6A fırlatma için ABD'ye gidiyor

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, uzaya fırlatılmak üzere bugün ABD'ye gönderilecek. Hava yolculuğu yaklaşık 1 gün sürecek. Ardından Cape Canaveral Uzay Üssü’ndeki Space X tesislerinde fırlatma prosedürleri başlatılacak. Ayrıca TÜRKSAT 6A, 8-15 Temmuz tarihleri arasında yörüngesine fırlatılacak. Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A Uydusu'nun uzaya fırlatılmak üzere ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'na gönderilmesi amacıyla Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenecek törene katıldı.

Bilim / Teknoloji

04.06.2024, 15:32

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın üretim entegrasyon, test ve paketleme işlemleri, Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi USET’te tamamlandı.

TÜRKSAT 6A uydusu, fırlatmada görev alacak personelle birlikte bugün Antonov AN-124 tipi kargo uçağı ile saat 19.00'da ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü’ne uğurlanacak.

Devrimsel icat: Bu robotu, mantar kontrol ediyor Devrimsel icat: Bu robotu, mantar kontrol ediyor Haberi Görüntüle

HAVA YOLCULUĞU 1 GÜN SÜRECEK

TÜRKSAT 6A uydusunu uğurlama törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır katılacak. Hava yolculuğu yaklaşık 1 gün sürecek. Ardından Cape Canaveral Uzay Üssü’ndeki Space X tesislerinde fırlatma prosedürleri başlatılacak. Ayrıca TÜRKSAT 6A, 8-15 Temmuz tarihleri arasında yörüngesine fırlatılacak.

Gökyüzü Çelik Kubbe ile korunacak! Hava savunma sisteminde tehditleri yok edecek milli adımda çarpıcı detaylar ortaya çıktı! Gökyüzü Çelik Kubbe ile korunacak! Hava savunma sisteminde tehditleri yok... Haberi Görüntüle

BAKAN KACIR: 10 ÜLKEDEN BİRİ OLACAĞIZ

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A Uydusu'nun uzaya fırlatılmak üzere ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'na gönderilmesi amacıyla Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenecek törene katıldı.

Bakan Kacır, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''40 yıllık hayaklimiz gerçekleşiyor. Haberleşme uydularını yurt dışından temin eden ülkemiz Türksat 6A ile birlikte haberleşme uydusu üretebilen 10 ülkeden biri olacak. Ülkemizin stratejik güvenliği için milli uydu markamızı oluşturacağız. Uzayın sunduğu sınırsız fırsatlardan yararlanmaya hazırız. Ay programımız kapsamında milli imkanlarla geliştirdiğimiz uzay aracıyla aya erişeceğiz.''

Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Haberi Görüntüle

URALOĞLU: BİR HAFTALIK ZAMAN DİLİMİNDE YÖRÜNGEYE OTURACAK

Bakan Uraloğlu ise ''Gerçekten mühendis olarak bu günü yaşamanın haklı gururunu hissediyoruz. Burada sonuçta bir uydu ortaya çıkardık. Yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla hayata geçirdik. Paketlenmiş durumda uydumuzun ana parçasını koyarak dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov'la birlikte yola çıkarıyoruz. Florida'ya göndermiş olacağız. Temmuz'un ikinci haftasında başlayan süreçte hava şartlarına bağlı olarak bir haftalık zaman diliminde inşallah bunu yörüngesine oturacak. Dünyanın 3.5 milyon insanın yaşadığı kısma uydularımız hizmet veriyor. Bu uyduyla 5 milyar nüfusu kapsamış olacağız. 250 milyar dolara üretilmiş uydumuzun geri dönüş sürecini yakalamış olacağız. Neler yapabildiğimizi göstermiş olan eserden bahsediyoruz.'' dedi.

Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Sony, GTA 6'nın haklarını satın mı aldı? Haberi Görüntüle

YÜZDE 80'İ YERLİ

Türksat 6A Projesi'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜRKSAT AŞ müşteri kurum olarak, TÜBİTAK UZAY proje yönetici kurum, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmaları ise proje yürütücü kurum olarak yer aldı. Türksat 6A, yüzde 80'in üzerindeki yerlilik oranıyla Ankara'da TUSAŞ'taki USET'te Türk mühendisleri tarafından üretildi.

Dijital aşk dönemi! Gerçek erkeklerden farkı yok: Kadınların tercihi yapay zekâlı sevgili! Dijital aşk dönemi! Gerçek erkeklerden farkı yok: Kadınların tercihi yapay... Haberi Görüntüle

UYDULARIN ULAŞTIĞI NÜFUS 5 MİLYARA ÇIKACAK

Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip, 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki Türksat 6A ile mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya, Türksat'ın kapsama alanına girecek. Uyduların ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak. Türksat 6A'nın hizmete girmesi ile Türksat'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının da önemli ölçüde artması hedefleniyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading