Vefat edenler üzerinde denendi! Cesareti olan varsa yaptırabilir: Tükürük testiyle ölüm tarihinizi öğrenebilirsiniz!

Vefat edenler üzerinde denendi! Cesareti olan varsa yaptırabilir: Tükürük testiyle ölüm tarihinizi öğrenebilirsiniz!

Cesareti olan varsa artık ne zaman öleceğini öğrenmek isteyebilir. Bilim insanları basit bir tükürük testiyle bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğinizi size söyleyebilir. 

Bilim / Teknoloji

02.10.2024, 12:31

Yaşadığımız süre boyunca hayatta hiçbir şey garanti olmasa da hayatta garanti olan tek şey ne zaman öleceğimizi bilmemek.  İnsanlığın doğduğu günden beri muamma olan bu sorunun yanıtını kimse net bir şekilde veremesede bilim insanları üzerinde çalıştıkları test ile size bir yıl içinde ölüp ölmeyeceğinizi söyleyebilir. 

Vefat edenler üzerinde denendi! Cesareti olan varsa yaptırabilir: Tükürük testiyle ölüm tarihinizi öğrenebilirsiniz! Vefat edenler üzerinde denendi! Cesareti olan varsa yaptırabilir: Tükürük testiyle... Haberi Görüntüle

ÖLÜM TARİHİNİZ TAHMİN EDİLEBİLİR 

Bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, yanak içi sürüntü örneklerinden DNA’daki değişiklikler analiz edilebilir. Buna göre de “ölüm tarihinizi” tahmin edebilirsiniz. New York merkezli bir biyoteknoloji şirketi olan Tally Health’ten bir ekip, yanak hücrelerinden biyolojik yaşı hesaplayabilen “CheekAge” adlı epigenetik saat geliştirdi. 

Türkiye'nin 2030 hedefi enerji saçıyor: Dört büyük tesisin rolü büyük olacak Türkiye'nin 2030 hedefi enerji saçıyor: Dört büyük tesisin rolü büyük... Haberi Görüntüle

HÜCRELERİNİZİN KAÇ YAŞINDA OLDUĞU TESPİT EDİLİYOR 

Çalışmalar kaspamında bir kişinin gerçek yaşından ziyade hücrelerinin kaç yaşında olduğu analiz ediliyor. Ancak biyoloik yaş; stres, uyku, beslenme ve sigara gibi faktörlerden etkilenebilir. Dolayısıyla hücrelerin yaşı kişinin gerçek yaşından daha büyük ya da daha küçük olabilir.

Dijital tehditler bizi asla korkutamaz: Türkiye'nin USOM'u var! Siber kalemiz 7/24 teyakkuzda Dijital tehditler bizi asla korkutamaz: Türkiye'nin USOM'u var! Siber kalemiz... Haberi Görüntüle

DNA'DAKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖLÜM ORANIYLA BAĞLANTILI ÇIKTI 

Bilim insanları, 1921 ve 1936 yıllarında doğan, 1513 kadın ve erkek üzerinde bir araştırma yaptı. Analizler sonucunda, DNA’daki değişikliklerin ölüm oranıyla önemli ölçüde bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Biyolojik yaşları en büyük olan katılımcıların o yıl ölme olasılığı, yaşları en küçük olanlara kıyasla yüzde 148 daha fazlaydı. 

Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin tutumu Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin... Haberi Görüntüle

VEFAT EDENLER ÜZERİNDE DENENDİ

Bulguların tamamı geriye dönük olarak yapıldı. Yani yöntem vefat etmiş kişiler üzerinde test edildi. Araştırmacılar gelecekte, hayatta olan insanlar üzerinde test yapılmasını hedefliyor. Bu sayede kişinin ne zaman öleceği tahmin edilebilir.

 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Bilim / Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading