BİLSEM nakil nasıl yapılır? BİLSEM kaydı başka ilçeye alınır mı?

BİLSEM nakil nasıl yapılır? BİLSEM kaydı başka ilçeye alınır mı?

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme sonuçları binlerce veli tarafından merakla bekleniyordu. BİLSEM'e kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler 9 Ağustos'ta açıklandı. Velilerin önünde şimdi de BİLSEM kayıt telaşı başladı. BİLSEM merkezlerini adreslerine yakın yere almak isteyen öğrenciler BİLSEM nakil nasıl yapılır? BİLSEM kaydı başka ilçeye alınır mı? sorularına yanıt aramaya başladı.

Gündem

10.08.2024, 17:14

BİLSEM kayıt işlemleri için geri sayım başladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim alacak öğrenciler belirlendi. Velierlin önünde şimdi kayıt telaşı var. Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme sonuçları doğrultusunda BİLSEM'e kayıt yapmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları 12-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine yapılacak. 

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! DNA örnekleriyle eşleştirme yapılacak Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! DNA örnekleriyle eşleştirme yapılacak Haberi Görüntüle

BİLSEM NAKİL NASIL YAPILIR?

BİLSEM merkezlerini değiştirmek isteyen aileler BİLSEM nakil nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. BİLSEM'de nakil hakkı ve kayıt dondurma hakkı söz konusu. BİLSEM nakili için öncelikle öğrencinin örgün eğitim gördüğü okul veya velinin ikamet adresi dikkate alınıyor. 

BİLSEM'e kayıtlı öğrencinin nakli velinin ikamet adresi veya öğrencinin devam ettiği/yeni kaydolduğu okuluna göre BİLSEM kayıt bölgesindeki BİLSEM'e yapılır. Veli, öğrencinin ikametgahını ya da öğrenci olduğunu gösteren bir belge ile nakil yaptırmak istediği BİLSEM'e yazılı dilekçe ile başvuru yapabilir.

Son dakika: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı Son dakika: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

BİLSEM YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANI

26 Mayıs-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme uygulamalarının sonuçları MEB tarafından açıklandı.  Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 80, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlendi.

İstanbul Tuzla'da silahlı saldırı! Polise kurşun sıkan saldırgan böyle öldürüldü İstanbul Tuzla'da silahlı saldırı! Polise kurşun sıkan saldırgan böyle öldürüldü Haberi Görüntüle

BİLSEM'DE KAYIT DONDURMA VAR MI?

BİLSEM'e kayıt olan öğrenciler için kayıt dondurma hakkı söz konusudur. 

Aşağıdaki şartları taşıyan öğrencilerin kayıt işlemlerini ilgili BİLSEM gerçekleştirir:

1. Eğer öğrencinin okuduğu örgün eğitim kurumu (ilkokul, ortaokul veya lisesi ) BİLSEMin hizmet bölgesi sınırları içerisindeyse;

2. Öğrencinin ikametgah adresi BİLSEM’in hizmet bölgesinde ise öğrenci kaydını ilgili BİLSEM’e aldırabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading