BionTech'in sahiplerinden Atatürkçü Düşünce Derneği'ne şok cevap!

BionTech'in sahiplerinden Atatürkçü Düşünce Derneği'ne şok cevap!

Almanya merkezli BionTech'in Türk kurucuları Uğur Şahin ile Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin ödül verme isteğine ret cevabı verdi.

Genel

23.01.2024, 22:05

İslamî değerlere düşmanlığıyla geçmişte sık sık gündeme gelen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) bu kez dünyaca ünlü BionTech şirketine kafayı taktı. 28 Şubat sürecinde başörtülü kadınlara yönelik cadı avının en büyük destekçilerinden olan dernek, BionTech'in Türk sahiplerinin popülaritesinden istifade etmek için ilginç bir yola başvurdu. 

BionTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile temasa geçen ADD, Türk asıllı bilim insanlarına 'Yılın Atatürkçüsü' ödülü vermek istediklerini iletti. ADD, BionTech'ten gelen cevap karşısında gerçek bir şok yaşadı. Çünkü Şahin ve Türeci, ADD'nin ödülünü reddettiklerini belirten bir e-posta kaleme almıştı. 

Gelişmeyi Yeniçağ gazetesindeki köşesinde duyuran Mehmet Faraç, ADD ödülünü reddettiklerinden ötürü BionTech'in sahiplerine 'bozuk attı'. 

Kanlı aile tartışması! Damat tüm aileye bıçakla saldırdı: 2 ölü 2 yaralı! Kanlı aile tartışması! Damat tüm aileye bıçakla saldırdı: 2 ölü... Haberi Görüntüle

TURKOVAC'IN MUCİDİ BELLİ Kİ AKILLARINA BİLE GELMEMİŞ

"Atatürkçülük ödülünü kim reddetti?" başlıklı yazısında Faraç, "Atatürk gibi bir deha adına verilecek ödülün reddedilmesinin, bir bilim kuruluşu açısından ne gerekçesi olabilir acaba? Bilinen bir şey var ki; iki Türk bilim insanının yılın Atatürkçüsü ödülünü reddetmesi üzerine, ADD  yönetimi, 'bilim kategorisi'ni ödül listesinden çıkartmak zorunda kalmış" ifadelerini kullandı. 

Faraç, ADD yönetimine BionTech firmasıyla yapılan yazışmaları açıklama çağrısında bulundu. 

BionTech'ten ret cevabı alınca 'bilim kategorisi'ni tümden imha eden ADD'nin bunu yapmak yerine, Türkiye'nin koronavirüse karşı ilk milli aşısını geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'ye ödül vermeyi neden akıl etmediği bilinmiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading