Yandex Metrica

Bir bölgede daha petrol keşfi: 3 ile sınırı var

Bir bölgede daha petrol keşfi: 3 ile sınırı var

Türkiye'de bir bölgede daha petrol keşfedildi. Arar Petrol A.Ş. tarafından yapılan açıklamada bölgenin Hatay, Osmaniye ve Adana sınırlarında olduğu bildirildi.

Ekonomi

27.05.2024, 20:19

Türkiye, son yıllarda yaptığı atılımlarla enerjide bağımsızlık yolunda büyük aşamalar kaydetti. Özellikle güney ve güneydoğu komşularında var olan petrolün sınır içinde bir türlü bulunamaması kafalarda soru işaretlerine neden oluyordu. Son birkaç yıldır bu yöne yapılan yatırımlar semeresini verdi ve Türkiye birçok noktada petrol ve doğalgaz keşifleri yaptı. 

Emekliye cillop gibi müjde: Karar gece yarısı duyuruldu: 20.000 TL ödeme alacaklar Emekliye cillop gibi müjde: Karar gece yarısı duyuruldu: 20.000 TL... Haberi Görüntüle

İKİ BÖLGEDE BULUNDU

Türkiye'nin önemli enerji şirketlerinden biri olan Arar Petrol A.Ş, yeni petrol keşfinin haberini verdi. İki bölgede petrol bulunduğunu açıklayan şirket, buralarda tespit edilen petrolü çıkarmak için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Petrolün yer aldığı bölgelerin Hatay, Osmaniye ve Adana sınırlarında olduğu bildirildi.

Körfez'e açılan yol: BAE basınında dikkat çeken Türkiye-Suriye analizi: Hedef yeni ticaret güzergahları Körfez'e açılan yol: BAE basınında dikkat çeken Türkiye-Suriye analizi: Hedef... Haberi Görüntüle

GABAR PETROLÜ

Adı bir zamanlar terörle anılan Şırnak'taki Gabar Dağı, artık Türkiye'nin petrol merkezi durumunda. Eskiden cCehennem Deresi olarak adlandırılan bölge, artık Cennet Deresi olarak isimlendiriliyor. Gabar'da günlük petrol üretimi 42 bin 500 varile yaklaşırken üretimin haziran ayında 50 bin varile çıkması hedefleniyor.

Gabar'da üretimi,n artırılması iöin 10 kuyuda daha çalışmalar devam ediyor.

 

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading