Yandex Metrica

Bir değil iki nükleer denizaltı için onay verildi! 65.000 tonluk uçak gemisi yapımı durduruldu!

Bir değil iki nükleer denizaltı için onay verildi! 65.000 tonluk uçak gemisi yapımı durduruldu!

Hindistan Donanması nükleer güçle çalışan saldırı denizaltıları almak için kollarını sıvadı. Hindistan medyası 65.000 tonluk Yerli Uçak Gemisi (IAC)-2 inşa etme projesini rafa kaldırıp yerine SSN projesine ağır verileceğini aktardı.

Dünya

12.08.2024, 21:31

Hindistan Donanması nükleer güçle çalışan saldırı denizaltıları (SSN) alma yolculuğuna çıkıyor. 2015 yılında Hindistan hükümetinden prensip onayı aldıktan sonra, donanma şimdi hükümete iki nükleer güçle çalışan konvansiyonel silahlı denizaltı inşa etmek için yaklaşacak.

Hindistan medyasında yer alan haberde, "Çin'in denizaltı filosu, yedi nükleer balistik füze denizaltısı (SSBN), 12 nükleer saldırı denizaltısı (SSN) ve 50'den fazla dizel saldırı denizaltısı (SSK) dahil olmak üzere 70'ten fazla denizaltıdan oluşmaktadır. Buna karşılık, Hindistan'ın geleneksel denizaltı filosunun çoğu 1980'lerde satın alındı ​​ve eskimektedir." ifadeleri kullanıldı.

Nükleer güçle çalışan denizaltılar, Hindistan Donanması için PLAN'ın büyüyen gücüne yetişebilmek adına o kadar kritik öneme sahip ki, Hindistan Donanması'nın 65.000 tonluk Yerli Uçak Gemisi (IAC)-2 inşa etme projesini rafa kaldırıp yerine SSN projesini seçtiği bildiriliyor diyen EurAsian Times gazetesi, "Hindistan Donanması uzmanları bu ilk adımı takdirle karşılıyor ancak donanmanın en az altı nükleer güçle çalışan saldırı denizaltısına ihtiyaç duyduğunu ileri sürüyorlar." ifadelerini kullandı.

ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı ABD'de korkunç kaza! İki yolcu uçağı çarpıştı Haberi Görüntüle

"EN AZ 6 TANE DAHA LAZIM"

EurAsian Times'a açıklamalarda bulunan eski bir Hint Donanması denizaltıcısı Komodor Anil Jai Singh, "SSN'lere girmek için çok geç kaldık ve Hint Okyanusu'ndaki gelecekteki PLAN güç projeksiyonunu köreltmek zorundaysak en az altı taneye ihtiyacımız var. Bunlar pahalı platformlar ve bu nedenle belki de aşamalar halinde inşa edilmeleri gerekiyor, ancak altı tane inşa etme taahhüdü önemli" ifadelerini kullandı.

Singh, "SSN'ler oyun değiştiricilerdir. Gizliliğe ve sınırsız dayanıklılığa sahip güçlü platformlardır. Su altında sonsuza kadar kalabilir ve limandan uzakta uzun süreler ve yüksek hızlarda faaliyet gösterebilirler. Uçak gemisi muharebe grubunun bir parçası olarak hareket edebilirler. Uzun menzilli füzelerle donatılmış olarak deniz muharebesinin şeklini değiştirebilirler." yorumunu yaptı.

SSN, yavaş ve kısa bacaklı dizel denizaltısından daha fazla erişime, dayanıklılığa ve hıza sahiptir diyerek sözlerine devam eden Singh, "Dizel motor-batarya tahrikli geleneksel teknelerin saatler veya günlerce su altında kalabilmesine kıyasla aylarca su altında kalabilir hatta Hava Bağımsız Tahrik (AIP) özelliğine sahip olanlarda bile.

Derin sulara daldığında, SSN'nin tespit edilmesi zor olmakla kalmaz, aynı zamanda (dizel denizaltının aksine) gerektiğinde diğer çoğu denizaltıyı veya savaş gemisini geçmek veya geride bırakmak için yeterli hıza sahiptir. Bir SSN'nin klasik rolleri, uçak gemisi muharebe gruplarını korumak ve düşman SSBN'lerini avlamaktır, ancak aynı zamanda gemi karşıtı, kara saldırısı ve gözetleme rolleri için de ideal bir platformdur." ifadelerine yer verdi. 

Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Köln’de bir Türk’e ait eğlence mekanında şiddetli patlama Haberi Görüntüle

"İLK TESLİMAT 2040 YILINDA OLACAK"

Yerli SSN'ler için, hükümetin onayı yarın gelirse, ilkinin savaşa hazır hale gelmesi 10-15 yıl daha sürecek diyen Singh, "Yani gerçekçi olmak gerekirse, ilk yerli SSN 2040'a kadar Hindistan Donanması'na girecek. Hangi platformun daha iyi olduğu konusunda devam eden bir tartışma var: SSN mi yoksa uçak gemisi mi? Komodor Singh, iki platformu tamamlayıcı olarak görüyor." dedi.

Hint Okyanusu'na yaklaşırken AUKUS denizaltıları ve Hint Okyanusu'nda SSN'lerimiz varken, Çin CBG'leri (Uçak Gemisi Muharebe Grupları) zor zamanlar geçirebilir, diyen Singh, "Ancak bunları aşamalı olarak inşa edebiliriz. Uçak gemilerini SSN'lerle karşılaştırmak uygun bir karşılaştırma olmaz çünkü her biri kendi yolunda güçlü bir savaş platformudur. Aslında, açık deniz donanması için uçak gemileri ve SSN'ler birbirini tamamlar" şeklinde konuştu.

ABD ve İngiltere, önümüzdeki yirmi yıl içinde SSN filolarını ikiye katlamayı ve Avustralya'nın Çin'in Hint-Pasifik'teki artan etkisine karşı koymak için saldırı denizaltı gücünü artırmasına yardımcı olmayı planlıyor diyen Hindistan medyası, "AUKUS, Çin Donanması'ndaki kritik bir zaafı, yani zayıf denizaltı karşıtı savaş yeteneklerini kullanmayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading