Yandex Metrica

Sitede Ara

Bir iki üç değil binlerce yüzen tank denize indi! Körfez kıskaca alındı: Ada teslim bayrağını çekebilir

Bölgedeki tek hakim güç olmayı hedefleyen Çin, Tayvan Körfezi'ne özel kuvvetlerini indirdi. Yüzlerce suda yüzen tankı ile körfezi kıskaca alan Çin ordusu yaklaşan savaş öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. 

Dünya

17.07.2024, 13:53

Çin Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan videoda, Çin'in amfibi araçlarının su altına girip ateş ettiği ve olası muhtemel Tayvan saldırısı öncesi stratejik nokralar belirlediği görüldü. 

Körfezi kıskaca alan Halk Kurtuluş Ordusu Kara Kuvvetleri, Çin zırhlı araçlarını, tanklarını ve amfibi araçlarını denize indirip gövde gösterisi yaptı.

İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm dünya gözünü Türk jetine çevirdi İspanya'nın talip olduğu Hürjet Arap ülkesinde! Piramitlerin üzerinde uçacak! Tüm... Haberi Görüntüle

KÖRFEZ KISKACA ALINDI

Çin'in Tayvan'a amfibi askeri araçlar kullanarak büyük çapta saldırabileceği videoda çok net görülüyor. Amfibi askeri araç, hem suda hem de karada gidebilen araç anlamına geliyor. Tayvan'a gerçekleştirilecek saldırı büyük ihtimalle bu araçlar ile gerçekleştirilecek.

Çin'in bu tatbikatta kullandığI amfibi araçlar ZBD-05 ve ZTD-05 olarak göze çarpttı. Dünyanın en lüks amfibi saldırı gemisi filosuna sahip olan Çin, öte yandan  helikopterler, asker taşıyan savaş gemileri ve çıkarma araçlarını da bünyesinde bulundurmaktadır. 

Bunlarla da kalmayan Çin ordusu aynı zamanda dron destek sistemine de sahip. Bu Çin'e daha fazla taktiksel avantaj sağlayacak. Çin, bu tatbikatta Type 075 ve Type 076 amfibi hücum gemilerini de kullandı. Çin, uçan araçlarıyla Tayvan'a karşı savaşa asker göndermeyi hedefliyor.

Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok' iddiası Hamas heyeti müzakerelerin yapıldığı Kahire'den ayrılmıştı! ABD'den 'görüşmelerde çöküntü yok'... Haberi Görüntüle

ZBD-5'İN ÖZELLİKLERİ

ZBD-05'ten bahsedecek olursak güçlü su jetleri atan bir makine ile donatılmıştır. Suda saatte 28 kilometre hızlahareket edebiliyor. Her bakımdan suya uygun hale getirildi. 30 mm'lik bir otomatik topla donatılmıştır. Bunun dışında 7.62 mm'lik koaksiyel makinele tüfek bulunmaktadır.

HJ-73C tanksavar güdümlü füze fırlatıcı da kuruludur. Bu, düşman tanklarına, araçlarına vb. de doğrudan saldırılabileceği anlamına gelir. Bu araçların zırhları oldukça güçlüdür. Küçük silahların hiçbir etkisi yoktur. ZTD-05 patlayıcı mermileri ateşler. Bununla birçok saldırı türü gerçekleştirilebilir.

Habere Tepki Ver

3

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading