Yandex Metrica

Sitede Ara

Bir ülke daha savaşın eşiğinde! Geniş çaplı çatışmaya hazırlanıyoruz

Bir ülke daha savaşın eşiğinde! Geniş çaplı çatışmaya hazırlanıyoruz

Polonya Silahlı Kuvvetler genelkurmay başkanı, ülkesinin, Rusya ve Beyaz Rusya ile sınırlarındaki asker sayısını artırması nedeniyle askerlerini topyekün bir çatışmaya hazırlaması gerektiğini söyledi.

Dünya

11.07.2024, 14:36

Polonya'nın Rusya ve müttefiki Belarus ile ilişkileri, Moskova'nın 24 Şubat 2022'de komşu Ukrayna'ya on binlerce asker göndererek devam eden bir savaş başlatmasından bu yana keskin bir şekilde bozuldu.

Bugün güçlerimizi asimetrik tipte bir çatışmaya değil, tam kapsamlı bir çatışmaya hazırlamalıyız diyerek durumu özetleyen Genelkurmay Başkanı General Wislau Kukula, "Bu bizi sınır misyonu ile ordudaki eğitim yoğunluğunu sürdürmek arasında iyi bir denge bulmaya zorluyor" ifadelerini kullandı.

40 bin yıllık tehlike: Eriyen buzullarda binlerce yeni virüs bulundu! Tüm dünya şokta 40 bin yıllık tehlike: Eriyen buzullarda binlerce yeni virüs bulundu!... Haberi Görüntüle

ASKER SAYISI ARTIRILDI

Aynı etkinlikte konuşan Savunma Bakan Yardımcısı Pawel Bejda, Ağustos ayından itibaren Polonya'nın doğu sınırını koruyan asker sayısının bugün 6.000'den 8.000'e çıkacağını, 48 saat içinde ilave 9.000 kişilik artçı muhafızların konuşlandırılabileceğini söyledi.

Mayıs ayında Polonya, Belarus ve Rusya ile sınırları boyunca savunmayı güçlendirmeyi amaçlayan ve 2028'de tamamlamayı planladığı 10 milyar zlotilik (2,5 milyar dolar) bir program olan " Doğu Kalkanı "nın ayrıntılarını duyurdu.

Belarus sınırı, Belarus'un Ortadoğu'da Avrupa'ya yeni bir resmi olmayan rota sunan seyahat acenteleri açmasının ardından 2021'de göçmenlerin buraya akın etmeye başlamasından bu yana bir parlama noktası oldu. Avrupa Birliği'ne göre bu hamle kriz yaratmayı amaçlıyordu.

Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Azerbaycan sandık başında! Karabağ'da 30 yıl aradan sonra sandık kuruldu Haberi Görüntüle

300.000 ASKER HEDEFİ

Varşova, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki olarak bu yıl savunma harcamalarını ekonomik üretiminin %4'ünden fazlasına yükseltti.

Kukula ayrıca, başvuranların orduya katılmaya olan yüksek ilgisinin, askeri teçhizat alımı pahasına bütçelenenden daha fazla kişinin işe alınıp alınmayacağı konusunda bir ikilem oluşturduğunu, özellikle de ilginin azalmaya başlamasının beklendiğini söyledi.

Kara, hava, deniz, özel kuvvetler ve bölgesel savunma kuvvetleri de dahil olmak üzere silahlı kuvvetlerin büyüklüğü geçen yılın sonunda yaklaşık 190.000 civarındaydı. Polonya birkaç yıl içinde bu sayıyı 300.000 askere çıkarmayı planlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading