Yandex Metrica

Bir yandan esir takası müzakereleri bir yandan keyfi gözaltılar: İsrail 8 bin 80 Filistinliyi gözaltına aldı

Bir yandan esir takası müzakereleri bir yandan keyfi gözaltılar: İsrail 8 bin 80 Filistinliyi gözaltına aldı

İşgalci İsrail ordusu Gazze'de masum sivilleri katletmeye devam ederken Batı Şeria'da da keyfi gözaltılara devam ediyor. Bugün gözaltına alınan 3'ü kadın 45 Filistinliyle beraber 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısı 80 bin 80'e yükseldi.

Dünya

18.04.2024, 16:26

İşgalci ve soykırımcı İsrail ordusunun Gazze'ye saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. Bu süre zarfında 33 binden fazla Filistinli çoğu çocuk ve kadın olmak üzere katledildi. Gazze'de 75 binin üzerinde de yaralı var. İşgal ordusu Gazze'de ABD ve İngiltere desteğiyle katliamını sürdürürken Batı Şeria'da da boş durmuyor. 

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin 3'ü kadın olmak üzere 45 Filistinliyi daha gözaltına alındığı duyuruldu. Böylece saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan Filistinli sayısı 8 bin 80'e ulaşmış oldu.

Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten fazla yaralı Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten... Haberi Görüntüle

KEYFİ GÖZALTILAR, KEYFİ TUTUKLAMALAR

İsrail askerleri El Halil, Cenin, Nablus, Tubas, Tulkerim, Ramallah, Eriha kentlerinde gözaltıları yoğunlaştırmış durumda. Özellikle 7 Ekim'den sonra artırılan güvenlik önlemleri çerçevesinde Filistinlilerin hareket alanı epey kısıtlanmış durumda. Mescid-i Aksa'da nama kılanlardan, sokakta yürüyene kadar hemen hemen her Filistinli İsrailli askerlerin radarında. Yerel kaynaklar gözaltıların keyfi yapıldığını ve aralarında kadın ve çocukların da olduğu silahsız Filistinlierin hedef alındığını belirtiyor. İsrail hapishanelerinde neden gözaltına alındığı açıklanmayan ve henüz mahkemeya çıkarılmayan birçok Filistinli bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading