Yandex Metrica

Sitede Ara

Birden fazla maaş uygulamasına son: Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de

Birden fazla maaş uygulamasına son: Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de

Kamuda tasarrufun artırılması amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle birlikte kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. 

Ekonomi

26.07.2024, 09:33

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve geldiği andan itibaren üzerinde çalıştığı kamu tasarruf tedbirleriyle ilgili düzenlemeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Kamuda tasarrufun artırılması amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle birlikte kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. 

Togg'dan elektrikli araç sahiplerine müjde: Dev anlaşma imzalandı! İstanbul, Ankara ve İzmir'e yapılıyor! Togg'dan elektrikli araç sahiplerine müjde: Dev anlaşma imzalandı! İstanbul, Ankara... Haberi Görüntüle

SADECE BİR GÖREV İÇİN MAAŞ

Söz konusu düzenlemeler 1 Ocak 2025 yılı itibari ile yürürlüğe girecek. Düzenlemeyle birlikte, her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. O maaş en yüksek devlet memuru maaşını yani 98 bin lirayı geçemeyecek. Böylece özel veya kamudan gelme ayrımı gözetmeksizin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticiler üstlendikleri görevlerden sadece bir görev için ücret alabilecek.

Bakan Bayraktar'dan müjde: Yüzer üretim tesisi ile doğalgaz üretimi yıllık 20 milyon metreküpe çıkacak Bakan Bayraktar'dan müjde: Yüzer üretim tesisi ile doğalgaz üretimi yıllık... Haberi Görüntüle

 PERSONEL HANGİ GÖREVİN ÜCRETİNİ ALACAĞINA ÇALIŞTIĞI YERE BİLDİRECEK 

Bir ayda yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı ise 108 bin gösterge rakamı (bugünkü karşılığı 98 bin lira) memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Birden fazla görev alan personel, hangi görevin ücretini alacağını asli görevli olduğu kuruma mutlaka bildirmek zorunda. 

 

Birden fazla görev alan personele ödenecek tutar üzerinden gerekli vergi kesintileri yapılarak ilgilinin asli görevli bulunduğu kurumca bildirilen bir emanet hesabına yatırılacak.

Teknoloji devine mahkeme celbi! Piyasalar resmen karıştı Teknoloji devine mahkeme celbi! Piyasalar resmen karıştı Haberi Görüntüle

İHTİYAÇ FAZLASI ARAÇLAR SATILACAK

Düzenlemeyle birlikte tedbirlere uymayan kamu görevlilerine maaş kesintisi ya da işten çıkarma gibi pek çok idari ceza verilebilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle birlikte kamuda ihtiyaç fazlası olan araçların satışı gerçekleştirilecek.

Ayrıca sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den, yüzde 30’a çıkarılacak.

 

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading