Sitede Ara

Birlikte çatlak! Almanya AB'yi karşısına aldı! Ukrayna'ya yeni silah yardımı yapacak

Birlikte çatlak! Almanya AB'yi karşısına aldı! Ukrayna'ya yeni silah yardımı yapacak

Almanya Ukrayna için özel yardım çalışmalarına başladığını duyurdu. Almanlar AB'yi karşısına alarak Ukrayna'ya tarihinin en iyi silahlarını teslim etmeyi planlıyor.

Dünya

21.02.2024, 00:02

Almanya, Ukrayna için yeni bir askeri yardım paketi hazırlığı yaptığını açıkladı.

Alman hükümetinin resmi internet sitesindeki listeye göre, Ukrayna'ya 105 Leopard 1A5 tankı ve 30 Marder zırhlı muharebe aracı teslimatı gerçekleştirecek.

Ünlü şarkıcı kafası kesilmiş halde bulundu! Sanat dünyası şokta! Ünlü şarkıcı kafası kesilmiş halde bulundu! Sanat dünyası şokta! Haberi Görüntüle

RUS FÜZELERİNE KARŞI IRIS-T SLM HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VERİLECEK

Almanya, göndereceği tanklara ek olarak Ukrayna hava savunma sisteminin Rus füzelerinden korunması için 15 adet Gepard uçaksavar tankı ve dokuz IRIS-T SLM hava savunma sistemini teslim edeceğini açıkladı.

Almanya, 2023 yılından itibaren Ukrayna'ya 30 Leopard 1, 90 Marder zırhlı muharebe aracı ve 18 Leopard 2-A6 tankı teslimatı gerçekleştirdi.

İsrail'in Lübnan'a saldırıların dünya ülkelerinden tepki: Lübnan'ın yeni bir Gazze olmasına karşıyız! İsrail'in Lübnan'a saldırıların dünya ülkelerinden tepki: Lübnan'ın yeni bir Gazze... Haberi Görüntüle

ALMANYA UKRAYNA'YA EN ÇOK DESTEK VEREN İKİNCİ ÜLKE OLDU

Almanya, Ukrayna'ya en çok silah yardımı yapan ikinci ülke konumunu korumaya devam ediyor.

Ukrayna'ya en çok askeri destek veren ülkelerin ilk sırasında ABD, ikinci sırasında Almanya, üçüncü sırasında ise İngiltere yer alıyor.

ABD, bugüne kadar Ukrayna'ya 43,86 milyar euro değerinde silah malzemesi sağladı.

Almanya, Ukrayna'ya 17,13 milyar euro değerinde silah teslimatı gerçekleştirdi.

İngiltere ise Ukrayna ordusuna 6,57 milyar euro yardım sağlayarak Ukrayna'ya en çok silah yardımı sağlayan üçüncü ülke konumunu koruyor.

Almanya Savunma Bakanlığı geçtiğimiz ay 6 adet Sea King MK 41 askeri helikopterinin Ukrayna'ya ilk defa teslim edileceğini ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading