Yandex Metrica

Sitede Ara

Birlikte doğdular birlikte öldüler! 15 Temmuz'da şehit olan ikiz polislerin babası konuştu: Evlatsız yaşarız vatansız yaşayamayız!

Birlikte doğdular birlikte öldüler! 15 Temmuz'da şehit olan ikiz polislerin babası konuştu: Evlatsız yaşarız vatansız yaşayamayız!

15 Temmuz darbe girişiminde, polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç, Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na F-16’larla düzenlenen saldırıda şehit olmuştu. Şehit ikiz kardeşlerin acılı babası Hacı Ali Oruç'un sözleri 15 Temmuz'un yıl dönümünde yürek yaktı. Baba Ali Oruç, "Onlar bu vatan, bu bayrak için canlarını vererek şehadet şerbeti içtiler, şehitlik makamına ulaştılar. Devletimiz var olsun, milletimiz var olsun" dedi.  

Gündem

15.07.2024, 17:23

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası iki evladını kaybetmelerinin acısını ilk günkü gibi yalıyor. Baba Ali Oruç, "Biz vatan için varız. Bu vatan bizim. Bizler evlatsız yaşarız ama vatansız yaşayamayız. Seneler de geçse şehitlerimiz unutulmaz. 15 Temmuz geldiğinde acımızın tazeliği devam ediyor. " dedi.

Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek mi? ABD'den beklenen karar! Timur Cihantimur Türkiye'ye iade edilecek mi? ABD'den beklenen karar! Haberi Görüntüle

"ONLARI ARADIĞIMIZDA İKİSİNE DE ULAŞAMADIK"

Polis memuru kardeşlerin ailesi Adana'nın Pozantı ilçesinde yaşıyor. Baba Ali Oruç, 15 Temmuz'da yaşananları unutamadıklarını unutturmayacaklarını vurguladı. Evlatlarının şehit olduğu darbe girişimini televizyonda gördüklerini ifade eden baba Oruç, "Olayları görünce hemen çocuklarımızı aradık ama ikisine de ulaşamadık. Çocuklarımızın görevde olduğunu bildiğimiz için olayların bu derecede büyük olduğunu düşünemedik ama hainlerin atmış olduğu bombalarda çocuklarım Ahmet ve Mehmet o gece şehit olmuş" dedi.

İGDAŞ işçilerinden İBB önünde eylem: 'Hakkımızı alacağız İGDAŞ işçilerinden İBB önünde eylem: 'Hakkımızı alacağız Haberi Görüntüle

"DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ VAR OLSUN"

15 Temmuz gecesinin bir türlü bitmediğini söyleyen acılı baba, o gece yaşananlarla ilgili şu açıklamalarda  bulundu;

Sağı solu arasak da bir türlü çocuklarımızla iletişime geçemedik. O gece her yer kapalı olduğundan dolayı hiçbir yere gidemedik. Sabahı beklemeye başladık. O gece selalar okundu. O selalar Türkiye'nin hüzünlü gecesi oldu. O geceyi yaşamak ve o geceyi tekrar anmak elbette kolay değil. Çok üzücü bir durum. İki evladımı şehit verdim. 'Kolay mı?' derseniz, kolay değil elbet. Evlatlarımı çok seviyorum. Onlar bu vatan, bu bayrak için canlarını vererek şehadet şerbeti içtiler, şehitlik makamına ulaştılar. Devletimiz var olsun, milletimiz var olsun. Rabbim tüm şehitlerimizin şehadetlerini makbul eylesin.

Metrobüs kazası soruşturmasında flaş gelişme! Şoförün ifadesi ortaya çıktı: Uyarı levhası olduğundan küçüktü! Metrobüs kazası soruşturmasında flaş gelişme! Şoförün ifadesi ortaya çıktı: Uyarı... Haberi Görüntüle

"EVLATSIZ YAŞARIZ AMA VATANSIZ YAŞAYAMAYIZ"

Vatanımıza her koşulda sahip çıkmamız gerekiyor. Biz vatan için varız. Bu vatan bizim. Bizler evlatsız yaşarız ama vatansız yaşayamayız. Seneler de geçse şehitlerimiz unutulmaz. 15 Temmuz geldiğinde acımızın tazeliği devam ediyor. Sanki çocuklarımız çıkıp gelecekmiş gibi o günleri yaşıyoruz. Çocuklarımızı çok özledik. 1-2 yıl değil, tam 8 yıl oldu. Yüreğimizdeki yaralar halen taze. Evlatlarıma görevlerini yaptıkları sırada bu şehitlik nasip oldu. Evlatlarımla gurur duyuyorum. Bu herkese nasip olmaz. Rabbim bana iki evlat verdi. İkisini de vatana feda ettik. Demek ki Cenabıallah bizleri seviyor. Ne mutlu bize.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading