Bitcoin, yatırım piyasasında büyük ilgi gördü! Altını bile solladı

Bitcoin, yatırım piyasasında büyük ilgi gördü! Altını bile solladı

Bitcoin, yatırım piyasasını tekrar salladı. Son dönemlerde büyük ilgi odağı olan kripto para, yine artış gösterdi.

Ekonomi

29.09.2024, 15:00

 

Bitcoin, yılbaşından itibaren yüzde 55.5 değer kazandı. Kazanılan değer sayesinde, 2024 yılında kripto piyasasına olan ilgi daha çok arttı. Bitcoin, büyük artışlar sonrası altını yüzde 29’luk getirisiyle geride bıraktı. Fed’in yaptığı faiz indirimleri sonrası kripto piyasası canlandı. Kripto piyasasında Ethereum, yüzde 20 yükseliş artış gösterdi.

BEKLENMEDİK ARTIŞLAR GÖSTERDİ

Son zamanlarda yükselişe söz konusu olan altın, kripto para piyasası yüzünden gündemden düştü. Kripto piyasası beklenmedik artışlarıyla kendini gündeme taşıdı. Yatırımcıların odağı ise altın yerine, kripto piyasasına çevrildi. Yatırımcılar için 2024’e hızlı giriş yapan inişli çıkışlı kripto varlıkları, “Güvenli Liman” olarak adlandırılan altına tercih etti.

 

YATIRIMCILARIN ODAĞI DEĞİŞTİ

Yatırımcılar, altına yatırım yaparken, kripto varlıklara gözünü çevirdi. FED’in geçen hafta yaptığı faiz indiriminden sonra Bitcoin hareketlendi. Bitcoin, hareketlenmeler yaşadıktan sonra 66,440 dolarla tarihi rekorunu on altına kadar yükseltti .Ethereum, canlanan piyasa sonrası en yüksek 2,726 dolardan işleme alındı. ABD’de seçimleri süresince başkan adaylarının kripto para piyasasını destekleyen açıklamaları da piyasayı olumlu etkiledi.

10 KAT DAHA FAZLA BÜYÜME GÖSTERDİ

Avrupalı kripto para borsası WhiteBIT’in Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu’nun Faaliyette Bulunanlar Listesi’nde yer alan kolu WhiteBIT TR, “2024’te kriptodan nasıl para kazanılır?” rehberini açıkladı. Yayınlanan rehbere göre, Bitcoin’in 2011 yılında kümülatif büyümesiyle yüzde 20 milyonu aştı. Yıllık baz alınarak hesaplandığında, Bitcoin’ in yıllık ortalama getiri oranı yüzde 230’luk seviyeye ulaştığı görüldü. Teknoloji ağırlıklı olarak ABD’ de yer alan hisselerin listelendiği Nasgad, ABD’de teknoloji ağırlıklı hisselerinde listelendiği Nasdaq özel borsası, 100 endeksinin 10 katından daha fazla bir büyümeye karşılık geldiğini açıkladı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading