Blogger neden engellendi? Blogspot kapatıldı mı?

Blogger neden engellendi? Blogspot kapatıldı mı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından en büyük blog siteleri arasında yer alan BlogSpot’a (Blogger) erişim engeli getirildi. Peki, Blogspot neden engellendi?

Gündem

23.10.2024, 12:53

Google’ın ücretsiz kişisel blog platformu Blogger’e erişim engeli getirildi. Son durum platformda blog tutan herkesi etkilerken "Bu internet sitesi aşağıdaki karara istinaden erişime engellenmiştir” yazısı ön planda yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Google’ın ücretsiz kişisel blog platformu olan Blogger’ın alan adı blogspot.com’u erişime resmen engelledi. Federasyondan veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) konuyla ilgili bir açıklama yapmazken gerekçenin platformdaki bazı adreslerden 'korsan maç yayını' yapılması olduğu tahmin edilmekte.

İstanbul'un su durumu belli oldu: Barajların doluluk oranını İSKİ açıkladı! 21 Ekim İtibarıyla doluluk oranı ne kadar? İstanbul'un su durumu belli oldu: Barajların doluluk oranını İSKİ açıkladı!... Haberi Görüntüle

BLOGGER ENGELLENDİ Mİ?

Blogspot üzerinden açılan tüm blog sayfalarına erişim engeli getirildi. Paylaşılan son bilgilerde Blogspot’un orsan maç yayınları nedeniyle erişime engellendiği tahmin edilmekte.

Blogspor Blogger

Blogspot daha önce de korsan maç yayını nedeniyle erişime engellenmişti. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği 24.10.2008 tarihinde erişim yasağ uygulanmış, 2011 yılında ise bu yasak kaldırılmıştı.

Sansürden blogspot.com üzerindeki tüm kişisel bloglar etkilenirken Türkiye’de geçtiğimiz aylarda da Roblox ve Discord’a erişim engeli getirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading