Yandex Metrica

BM Genel Kurul Başkanı Francis'ten Gazze paylaşımı: 'İnsanlık adına önemseyin'

BM Genel Kurul Başkanı Francis'ten Gazze paylaşımı: 'İnsanlık adına önemseyin'

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, İsrail'in Refah'a yönelik saldırı düzenleme ihtimaliyle ilgili olarak  "İnsanlık adına Gazze'deki sivillerin durumunu görün ve önemseyin." açıklamasında bulundu.

Dünya

24.02.2024, 10:07

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, İsrail'in Refah'a yönelik olası askeri operasyonu hakkındaki haberler karşısında şoke olduğunu ve derinden endişelendiğini belirterek "Genel Sekreterin, gidecek hiçbir yerleri olmayan çok sayıdaki masum için yalvarışına katılıyorum." ifadesini kullandı.

ABD'den soykırıma silah desteği! İsrail'e 18 milyar dolarlık satışın önü açıldı ABD'den soykırıma silah desteği! İsrail'e 18 milyar dolarlık satışın önü... Haberi Görüntüle

"TÜM ESİRLER KOŞULSUZ SERBEST BIRAKILMALI"

"İnsanlık adına Gazze'deki sivillerin durumunu görün ve önemseyin." vurgusunda bulunan Francis, BM Genel Kurulu'nun acilen insani ateşkes sağlanması, uluslararası insancıl hukuka uyulması ve tüm esirlerin koşulsuz serbest bırakılması çağrılarını yineledi. İsrail'den sık sık Gazze'nin güneyine yönelik saldırı sinyalleri geliyor. İsrail Başbakanlık Ofisi, Hamas'ın Gazze'nin güneyindeki dört taburu yok edilmeden savaşın hedefine ulaşılmasının mümkün olmadığına yönelik yazılı bir açıkalma yapmıştı. Söz konusu açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına buradaki nüfusun çıkarılması ve Hamas taburlarının yok edilmesi için hükümete sunmak üzere ortak bir plan hazırlaması talimatını verdiği" aktarılmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading