Yandex Metrica

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Refah'a saldırı uyarısı: 'Korkunç sonuçları olur'

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Refah'a saldırı uyarısı: 'Korkunç sonuçları olur'

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine yapacağı saldırıların korkunç sonuçlara sebebiyet vereceğini söyledi.

Dünya

19.03.2024, 18:27

BM Güvenlik Konseyi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yapacağı saldırılar ile ilgili uyarılarda bulundu. Bu bölgeye yapılacak kara harekatından endişe duyduğunu belirten Guterres, bunun ölümlerle beraber Gazze'de yardıma muhtaç insanlara yapılacak yardımların ulaşmasını da engelleyeceğini vurguladı. 

Irak'tan 2 aşamalı plan: Türkiye ile çalışma başlattık Irak'tan 2 aşamalı plan: Türkiye ile çalışma başlattık Haberi Görüntüle

"İSRAİL İNSANİ YARDIMLARI ENGELLİYOR"

Gazze'de kamu düzeninin çöktüğüne işaret eden Guterres, İsrail'in insani yardımları engellediğini belirtti. Guterres, Refah'a yapılacak saldırı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Refah'a yönelik topyekun bir saldırı gerçekleşmeden esirlerin serbest bırakılması ve çatışmanın durması için müzakerelerin başarı olmasını içten diliyorum. İnsani yardım sisteminin de bulunduğu Refah'ta böyle bir saldırının korkunç sonuçları olur."

Gazze'deki gazeteci ölümleri ve İsrail'in basın mensuplarını hedef almasıyla ilgili sorulan soruya da cevap veren Guterres, "Bu çatışmada öldürülen gazeteci sayısından derin endişe duyuyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading