BM'den Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin açıklama: 'Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile irtibattayız'

BM'den Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin açıklama: 'Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile irtibattayız'

BM Güvenlik Konseyi'nde Ukrayna'daki gelişmelerin yer aldığı oturumda açıklamalarda bulunan BM Siyasi İşler Biriminde Avrupa, Orta Asya ve Amerika'dan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, bölgedeki durumun vahametine dikkat çekerek eylül ayının çok kanlı geçtiğini ve sadece bu ayda 208 sivilin öldüpünü belirtti. Karadeniz'deki seyrüsefer serbestisinin sağlanmasının önemine de değinen Jenca, bu konuyla ilgili olarak Türkiye, Rusya ve Ukrayna ile irtibatın sürdüğünü bildirdi.

Dünya

22.10.2024, 08:11

2,5 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, can kayıplarının yanı sıra tedarik zincirinde aksamalara da neden oluyor. Savaşın olumsuzlukları enerjiden gıdaya birçok alanı etkiliyor. Ukrayna'daki savaşın ve gelişmelerin ele alındığı oturumda konuşan ve üye ülkeleri bilgilendiren BM Siyasi İşler Biriminde Avrupa, Orta Asya ve Amerika'dan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, sivil kayıplara dikkat çekti. Kiev'e yönelik saldırıların sürdüğünü de hatırlatan Jenca, Ssvaşın en büyük etkisinin hala cephe hattındaki toplumlarda hissedildiğini belirtti.

Kocasını öldürdükten sonra parçalara ayırdı! İhaneti affetmeyen kadın katliam yaptı! Kocasını öldürdükten sonra parçalara ayırdı! İhaneti affetmeyen kadın katliam yaptı! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DEVREDE

Savaştaki sivil kayıpların devam ettiğini vurgulayan BM yetkilisi, sadece eylül ayında 208 sivilin öldüğünü söyledi. Savaşın başlamasından beri öldürülen sivil sayısının 11 bin 973'e yükseldiğini ifade eden Jenca, bunların 622'sinin çocuk olduğunu belirtti. 26 bine yakın kişinin ise yaralandığını hatırlatan yetkili, Rusya'nın Karadeniz'de Ukrayna limanlarına da saldırdığını belirtti ve "BM, Karadeniz'de seyrüsefer serbestisinin sağlanması için Türkiye, Rusya ve Ukrayna'yla irtibatı sürdürüyor." bilgisini paylaştı.

Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik önlemi: Keskin nişancılar çatıda nöbet tuttu! Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik... Haberi Görüntüle

İŞKENCEYE MARUZ KALIYORLAR

Her iki tarafın savaş mahkumlarının işkenceye maruz kaldığını dile getiren Jenca, Ukraynalı savaş mahkumlarının yüzde 97'sinin, Rus savaş mahkumlarının da yarısının bunu dile getirdiğini ifade etti. İki devlete de işkenceye son vermeleri çağrısında bulunan Miroslav Jenca, gelecek ay Rusya-Ukrayna Savaşı'nın, bininci gününü dolduracağına işaret etti ve "Bu savaş çok büyük acı ve bölgesel istikrarsızlığa yol açarken, küresel bölünmüşlükleri tetikliyor." uyarısında bulundu.

Emsalleri cephede onlar gece kulüplerinde: Ukraynalı inzibatlardan baskınlar Emsalleri cephede onlar gece kulüplerinde: Ukraynalı inzibatlardan baskınlar Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÇABALARI

Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için çağrılarda bulundu ve birçok girişimde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile iletişim kurabilen, onlarla konuşabilen tek isim. Başta ABD ve İnfiltere olmak üzee Batı dünyasının Ukrayna'ya verdiği koşulsuz destek, savaşın giderek uzamasına sebebiyet veriyor.

Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: Amerika'dan temin edilen Switchblade de ALPAGUT korkusunu dindirmedi: "Atina güvende... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, SAVAŞI DAHA BAŞINDA BİTİRECEK TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arabuluculuk girişimlerinin neticesi olarak 29 Mart 2022'de İstanbul’da yapılan müzakereler sonucunda Ukrayna tarafı, Rus tarafına gelecekteki olası yazılı anlaşmanın ilkelerini teslim etmiş, anlaşmaya çok yaklaşılmıştı.

Rusya'nın Buça’da katliam yaptığına ilişkin iddialar ortaya çıktıktan sonra görüşmeler kesilmişti. 17 Mayıs’ta Ukrayna tarafı, ülkedeki durumun çok değiştiğini ve Rusya ile müzakereleri askıya aldıklarını duyurmuştu.

Belçika'dan dikkat çeken emsal adım: İsrail adına savaşan vatandaşına soruşturma açtı! Belçika'dan dikkat çeken emsal adım: İsrail adına savaşan vatandaşına soruşturma... Haberi Görüntüle

TARİHİ TAKASTA TÜRKİYE'NİN ROLÜ

Ağustos ayında Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından koordine edilen operasyon, İkinci Dünya Savaşı sonrası yapılan en büyük takas olarak tarihe geçti. Ankara'da gerçekleşen takas operasyonu kapsamında, ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye'ye nakledildi. Operasyon kapsamında, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye nakli sağlandı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading