Yandex Metrica

Bolu Dağı Düzce'de mi Bolu'da mı? Bolu dağı hangi ile ait?

Bolu Dağı Düzce'de mi Bolu'da mı? Bolu dağı hangi ile ait?

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında Bolu Dağı'nın hangi ilde olduğu konusunda tartışma yaşandı. Özlü 'Bolu Dağı' isminin coğrafi olarak yanlış olduğunu aslının Düzce Dağı olması gerektiğini belirtti. Tanju Özcan ise Faruk Özlü'ye "akıllı ol" diyerek yanıt verdi. Peki Bolu Dağı Düzce'de mi Bolu'da mı? Bolu dağı hangi ile ait?

Gündem

08.07.2024, 15:41

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile "Bolu Dağı" gerginliği başladı. Faruk Özlü mesajında ‘Bolu Dağı’ isminin coğrafi olarak yanlış olduğunu Bolu Dağı'nın aslının Düzce Dağı olması gerektiğini dile getirdi. Özlü sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de Bolu Dağı ismidir. Aslında Bolu tarafında dağ yoktur. Bolu tarafı ovadır. Dağ Düzce tarafındadır. Coğrafi yapısına göre burası Bolu Dağı değil, Düzce Dağı'dır.Yaşam alanı bakımından dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. Bu yanlışı düzeltelim" dedi.

İphone bataryaları patlar mı? Telefonlar uzaktan nasıl patlar? İphone bataryaları patlar mı? Telefonlar uzaktan nasıl patlar? Haberi Görüntüle

BOLU DAĞI DÜZCE'DE Mİ BOLU'DA MI?

Tartışmalar alevlenirken vatandaşlar ise Bolu Dağı Düzce'de mi Bolu'da mı? sorularını sormaya başladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Faruk Özlü'ye "akıllı ol" paylaşımı geldi. Özcan paylaşımında "Düzce’nin mevcut Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Bolu Dağı’na göz koymuş. Bolu Dağı, Bolu’nun simgesidir. 'Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olma' Kaynaşlı’yı, Yığılca’yı ve Akçakoca’yı elinden aldırma bana. Akılla ol" dedi. Bu paylaşıma Faruk Özlü ise "Mevlana der ki; 'bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye..." mesajıyla yanıt verdi. 

Pankart açıp yardım istemişti bıçak altına yattı: Tayyip dedem gördü her şey onun sayesinde oldu Pankart açıp yardım istemişti bıçak altına yattı: Tayyip dedem gördü... Haberi Görüntüle

BOLU DAĞI HANGİ İLDE?

Bolu Dağı tartışmasının uzun bir süre sürmesi bekleniyor. Bolu Dağı'nın Bolu ile Düzce illerinin arasındır. Faruk Özlü sosyal medya hesabından Tanju Özcan'a verdiği mesajda "Düzce'ye gel, sana tane tane, aklının alacağı biçimde coğrafya, tarih anlatayım. Bir de Bolu Ovası'ndan Düzce'ye doğru bakıver. Gördüklerin sana yeter!" dedi. 

İlber Ortaylı sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı: Bir süredir tedavi görüyorum İlber Ortaylı sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı: Bir süredir tedavi... Haberi Görüntüle

BOLU DAĞI HAKKINDA

Bolu Dağı, Bolu ilinde bulunan dağdır. Düzce Ovası ile Bolu Ovasını birbirinden ayırır. 1993 yılında başlayan 2007 yılında bitirilen Bolu Dağı Tüneli bu dağdan geçmektedir. Ankara-İstanbul arasında geçiş noktası konumunda olduğundan stratejik öneme sahiptir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading