Yandex Metrica

Sitede Ara

Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı gündemde!

Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı gündemde!

A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta iki gol atan Merih Demiral'in yaptığı 'Bozkurt' işaretinin yankıları sürüyor. Almanya’da yuva ve okullarda gürültü yapan çocukları ve öğrencileri uyarmak için yıllardır kullanılan, ‘Bozkurt selamı’ işaretinin aynısı olan “Sessiz tilki” (Leisefuchs – Schweigefuchs) uyarısının yasaklanması konuşuluyor.   

Dünya

16.07.2024, 14:19

Euro 2024'e çeyrek finalde veda eden A Milli Futbol Takımımız yurda döndü ancak A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta iki gol atan Merih Demiral'in yaptığı 'Bozkurt' işareti tartışmalara neden olmuştu. Türkiye-Hollanda maçı öncesinde taraftarların bozkurt işaretiyle yürümesine izin vermeyen ve bu kişileri gözaltına alan Almanya tartışmalara bir yenisini daha ekledi. 'Bozkurt selamı’ işaretinin aynısı olan 'sessiz tilki' uyarısının yasaklanması gündemde.

Türk Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral’ın gol sevinciyle paylaştığı ‘Bozkurt selamı’ ile ilgili tartışmalar devam ederken, Almanya’da yuva ve okullarda gürültü yapan çocukları ve öğrencileri uyarmak için yıllardır kullanılan, ‘Bozkurt selamı’ işaretinin aynısı olan “Sessiz tilki” (Leisefuchs - Schweigefuchs) uyarısının yasaklanması düşünülüyor. 

Esad işi yokuşa sürüyor: Türkiye ile normalleşme şartını açıkladı Esad işi yokuşa sürüyor: Türkiye ile normalleşme şartını açıkladı Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA TARAFTARLAR GÖZALTINA ALINDI 

EURO 2024 çeyrek finali için Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Türkiye - Hollanda maçı öncesi Türkler, caddelerde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak milli takıma destek oldu. Bozkurt işareti yaptığı için UEFA'dan ceza alan Merih Demiral'a destek vermek isteyen taraftarlar tribünlerde de  Bozkurt selamı verdi. Alman polisi , bazı Türk taraftarları siyasi işaret yaptıkları bahanesini gerekçe göstererek gözaltına aldı.

Hamas'tan Hizbullah'a destek: Bu İsrail için bir tokat! Hamas'tan Hizbullah'a destek: Bu İsrail için bir tokat! Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERE UYARI İŞARETİYDİ

Öğretmenlerin orta ve yüzük parmağı ile başparmağı birleştirip işaret parmağı ile küçük parmağı yukarı kaldırarak öğrencileri 'gürültü yapmayın' uyarısında bulunmak için kullandıkları bu işaretin ‘Bozkurt selamı’ ile karıştırılabileceği ve bunun artık çağdaş olmadığı gerekçesiyle Almanya’nın Bremen eyaletinde bundan böyle kullanılmayacağı açıklandı.

Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin en büyük destekçisi Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Milli futbolcumuz Merih Demiral, Avusturya maçında kaydettiği gollerin ardından sevincini bozkurt işareti yaparak göstermişti. Yaptığı harekete ilişkin maç sonu konuşan Demiral "Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim" ifadelerini kullanmıştı.

Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı: Bizim kanımız ucuz değil! Boykot et! Siyonist artığı Cola Cola kutusu ile Müslümanlara çağrı:... Haberi Görüntüle

2 MAÇ CEZA ALDI

2 Temmuz Salı günü oynanan ve A Milli Takımımızın 2-1'lik zaferiyle sonuçlanan Avusturya maçı sonrası oyuncumuz Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmıştı. UEFA, Milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Ceza kararının, UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 11. maddesi olan "Genel davranış ilkeleri" kapsamında alındığı belirtildi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading