Yandex Metrica

Sitede Ara

Bozkurttan sonra şimdi de ters kırmızı üçgen: Berlin'deki mandacılar bunu da yaptı

ABD-İsrail sömürgesi Almanya, EURO-2024 Türklerin millî sembolü bozkurtu yasaklamaya çalışmasının ardından sıradışı bir eyleme daha imza attı. Eyalet senatosu, Hamas'ın yayınladığı kliplerde görülen 'ters kırmızı üçgen'e yasak koydu. 

Dünya

08.07.2024, 11:05

EURO-2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türklerin millî sembolü 'bozkurt'u yasaklamaya çalışan Almanya, çok tartışılacak bir karara daha imza attı. Avrupa'da en çok Filistinli nüfusa sahip olan ülkede, Filistin bayrağı üzerinde görülen ters kırmızı üçgen yasaklandı. 

Soykırımcı ABD-İsrail ittifakının sömürgesi Almanya, Hamas'ın yayınladığı kliplerde görülen ve aynı zamanda Filistin bayrağı üzerinde de bulunan 'ters kırmızı üçgen' sembolüne yasak koydu. 

Düşman hedeflerini işaretlemek için kullanılan sembol, "Yahudilere ve İsrail'in özgürlüğüne tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle Almanya'da artık bir suç unsuru.

Çarpıcı gelişmeyi duyuran yayın organı İngiliz The Telegraph oldu. Gazete haberine göre, Berlin Eyalet Senatosu'nda bu yönde hazırlanan tasarıya hem iktidar koalisyonu hem de ırkçı Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) destek verdi. 

İktidardaki Hıristiyan Demokrat ve Sosyal Demokrat koalisyonuyla ırkçı AfD'yi aynı noktada buluşturan tasarı yakında federal düzeye de taşınarak tüm Almanya'yı kapsar hale gelecek. 

Savaşın başından beri Rusya yaklaşık 50 bin füze attı! Ukrayna cephesinden flaş açıklama Savaşın başından beri Rusya yaklaşık 50 bin füze attı! Ukrayna... Haberi Görüntüle

ALMANYA'NIN EFENDİLERİ DE KULLANIYOR 

Tasarıya kısık sesli itirazlar Yeşiller Partisi ve Sol Parti'den geldi. Yeşiller üyesi Vasili Franco, simgelerin yasaklanmasının anayasal olarak sorgulanabilecek bir durum olduğunu dile getirirken, Sol Parti milletvekili Niklas Schrader ise ters kırmızı üçgeni yasaklamanın diğer örgütleri de yasadışı hale getirebileceğini kaydetti. 

Yasağı tüm ülkeye yayma konusunda Berlin yönetiminin önünde büyük bir engel bulunuyor. Çünkü ters kırmızı üçgeni zaman zaman İsrailliler, Nazi zulmüne atfen kullanıyor. Bu nedenle sözkonusu yasakla Alman devleti, 'efendilerini' istemeden kızdırabilir. 

Berlin'in siyonist belediye başkanı Kai Wegner

İngiliz basını, Filistin sembolünün yasaklanmasına gerekçe olan unsurlardan biri olarak Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner'in tehdit edilmesini gösteriyor. 

Wegner, başkentteki üniversitelerde düzenlenen Filistin yanlısı gösterilerde öğrencilere polisin sert bir şekilde müdahale etmesini istemiş, daha sonra üniversite duvarlarında ters kırmızı üçgenin altında şu yazı belirmişti: "Kai bunun bedelini ödeyecek."

Zelenski'den Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirecek ateşkes planı: Biden ve başkan adaylarının kapısını çalacak Zelenski'den Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirecek ateşkes planı: Biden ve başkan... Haberi Görüntüle

BEBEK KATİLLERİNİ ÇOK SEVİYORLAR 

Almanya, 7 Ekim sonrasında başlayan Gazze soykırımının en büyük destekçileri arasında bulunuyor. Berlin yönetimi ülkede soykırıma dikkat çeken herhangi bir eyleme müsaade etmiyor.

Katliamların hızla devam ettiği ve tüm dünyadan tepkilerin yükseldiği bir dönemde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Berlin'de İsrail'e destek mitingi düzenlemişti. 

Başbakan Olaf Scholz ve ekibi, Türklerin sembolü 'bozkurt' işaretine de yasak koymaya çalışmıştı. 

Millî futbolcu Merih Demiral, attığı gol sonrası böyle sevinmişti.

İsrail'in 40 bini aşkın sivili katletmesine destek veren ülkede İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türk Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın gol sonrası bozkurt işaretiyle sevinmesine "Aşırı sağcı sembollerin Alman stadyumlarında yeri yok" diyerek tepki göstermişti. 

Sıkı bir siyonist olan Faeser, bir başka bebek katili terör örgütü PKK/YPG'nin de bilinen destekçileri arasında. 

LGBT destekçisi Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading