Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu hastalığa yaklananlar hayata tutunamıyordu! Ölümcül pankreas kanserinin tedavisi bulundu!

Bu hastalığa yaklananlar hayata tutunamıyordu! Ölümcül pankreas kanserinin tedavisi bulundu!

Dünyada binlerce kişi pankreas kanseriyle mücadele ediyor. En ölümcül ve en agresif kanser türleri arasında yerini alan pankreas kanserinin tedavisi bulundu. Kanser hücrelerinin DNA yapısını değiştirerek geri dönüşü olmayan bir yola sürüklediği ve uzmanların çalışmalarıyla tedavisinin mümkün olabileceği açıklandı.

Dünya

15.07.2024, 17:08

Bilim insanları dünyadaki en ölümcül kansse türü olan pankreas kanserine ilişkin yeni bir keşif gerçekleştirdi.  ABD'li ve İngiliz araştırmacılar pankreas organına tutulan kanser hücrelerinin vücudun en önemli genlerini etkilediği, bu nedene hastalığın giderek organa yayılması nedeniyle ölüm riski en fazla olan hastalık türleri arasında yerini alıyordu. 

Mısır'dan Refah Sınır Kapısı ve Philadelphi Koridoru açıklaması: Kabul etmeyeceğiz! Mısır'dan Refah Sınır Kapısı ve Philadelphi Koridoru açıklaması: Kabul etmeyeceğiz! Haberi Görüntüle

SAĞ KALMA ORANI EN DÜŞÜK KANSER TÜRÜ

Dünyada yarım milyondan fazla kişinin pankreas kanserine yakalandığı, dünya çapındaki en ölümcül kanser vakalarından olan ve  sağ kalma oranı en düşük kanser türü olduğu biliniyor.  Pankreas kansernin neden bu kadar ölümcül olduğuna dair araştırmacılar uzun yıllardır çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak bilim camiası pakreas DNA'sı üzerine yaptıkları araştırmada yeni bir umut ışığı buldu. 

Son dakika... İran-Irak sınırında şiddetli patlama Son dakika... İran-Irak sınırında şiddetli patlama Haberi Görüntüle

PANKREAS KANSERİNE TEDAVİSİ BULUNDU

Nottingham Trent Üniversitesi John van Geest Kanser Araştırma Merkezi'nden Dr. Maria Hatziapostolou,  "Pankreas kanseri, 20 yaygın kanser türü arasında en düşük sağ kalım oranına sahip olanıdır. Beş yılı aşan hastaların sağ kalımı bir süredir çok az iyileşti ve bu nedenle bu hastalığı, nasıl yayıldığını ve neden bu kadar agresif olduğunu daha iyi anlamak için yeni yollar bulmamız son derece önemlidir." dedi.

Pankreas kanserinin HNF4A genini pasif hale getirdiği bu nedenle genetik yapının bozularak ölüme yol açtığı tespit edildi.  Pankreas kanserinden ise Steve jobs, Harry Potter'in Severus'u Alan Rickman, ünlü oyuncu John Hurt, Patrick Swayze yaşamını yitirmişti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading