Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu mudur olimpiyat ruhu? 'Laik' Fransa'dan ilkel yasak

Bu mudur olimpiyat ruhu? 'Laik' Fransa'dan ilkel yasak

Avrupa'daki İslam düşmanlığının bayraktarı Fransa, Müslümanlara olan düşmanlığını bir kez daha gösterdi. Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Fransız sporcuların başörtüsü takmasını yasakladıklarını duyurdu.

Dünya

26.07.2024, 02:29

Laiklik ilkesini tek taraflı biçimde uygulayan Fransa'da İslam'a ve Müslümanlara karşı baskılar giderek dozunu artırıyor. Yarın resmen başlayacak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Fransa'da olimpiyat ruhuna hiç de uygun olmayan bir karar alındı. 

France 3 kanalında yayınlanan Dimanche en Politique programına konuk olan Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, ülkesini temsil edecek hiçbir sporcunun olimpiyat oyunlarında başörtüsü takamayacağını söyledi. Bakan Castera ayrıca sporda katı bir laiklik uygulamasından yana olduklarını ifade etti.

Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete geçti! Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete... Haberi Görüntüle

 SYLLA'YA DESTEK GELDİ

Yasak üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan 400 metre koşucusu Sounkamba Sylla, "Kendi ülkende düzenlenen Olimpiyatlar'a seçiliyorsun, ama başörtüsü taktığın için açılış törenine katılamıyorsun." ifadesini kullandı. Bu paylaşımın ardından Fransa'ya yönelik tepkiler artarken Sylla'ya destek açıklamaları yapıldı. Daha sonra yeni bir karar alan Fransa Olimpiyat Komitesi, Sylla'nın açılış törenine özel tasarım bir şapkayla katılabileceğini açıkldı. Bunun üzerine Sylla, bir paylaşım daha yaparak "Olimpiyat Oyunları açılış törenine katılabilmem için nihayet anlaştık." ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz yıllarda birçok kez başörtüsüyle yarışan 26 yaşındaki sporcu, haziran ayında İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'da "laiklik" gereği şapka ile yarışmıştı. 

Cepheler boş kaldı! Kursk operasyonu balon mu? Kiev'in taktiksel hatası Ukrayna'nın sonunu getirebilir Cepheler boş kaldı! Kursk operasyonu balon mu? Kiev'in taktiksel hatası... Haberi Görüntüle

FRANSA'DA MİLİTAN LAİKLİK UYGULANIYOR

Frabsa, Avrupa'nın en büyük Müslüman azınlık nüfusuna sahip ülkesi. Dindar ve özellikle Müslüman kesimi baskı altına alan uygulamaların dikkat çektiği ülkede İslamofobi en üst düzeyde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading