Yandex Metrica

Bulgaristan Başbakanı Glavçev, Türkiye'nin rolüne dikkat çekti: 'Ne kadar teşekkür etsek azdır'

Bulgaristan Başbakanı Glavçev, Türkiye'nin rolüne dikkat çekti: 'Ne kadar teşekkür etsek azdır'

Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavçev, Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesine övgülerde bulunarak "Düzensiz göçle mücadele konusunda Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır." dedi. Bulgar Başbakan, ayrıca iki ülke arasındaki iletişimin ve ilişkilerin her geçen gün daha da arttığını ifade etti.

Gündem

03.06.2024, 19:33

Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavçev, Malko Tırnovo Sınır Kapısı'na yaptığı ziyaretin ardından Kırklareli'nde bulunan Dereköy Sınır Kapısı'na geldi. Glavçev'i burada Kırklareli Valisi Birol Ekici, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut karşıladı.

Said Celili kimdir? İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim oldu? Said Celili kimdir? İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR"

Glavçev, sınır kapısında yaptığı konuşmada Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilere değindi. İki ülke arasındaki iletişimin ve ilişkilerin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Bulgaristan Başbakanı, beaber hareket etmenin sorunları çözmede kolaylaştırıcı rol oynayacağına vurgu yaparak "Bugün büyük bir adım atıldı, buradaki heyette ortak hareket etme niyetini ortaya koyuyor. Gümrük kapılarımızı büyüterek aramızdaki iletişimi daha da artırmayı hedefliyoruz." dedi. Türkiye'nin düzensiz göçle ilgili yürüttüğü mücadelenin son derece önemli olduğunu belirten Glavçev, "Düzensiz göçle mücadele konusunda Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır." ifadesini kullandı.

VALİ EKİCİ, TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞINI VURGULADI

Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavçev'den sonra konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici ise Dereköy Sınır Kapısı'nın 1972 yılında yapıldığını hatırlatarak Türkiye'nin Dereköy Sınır Kapısı Modernizasyon Projesi'nin iki ülkenin de ihtiyaçlarının gözetilerek yapılacağını ifade etti. Vali Ekici, "Bu projeyle iki ülke arasında gönül köprüsünün güçleneceğine inanıyorum. İki ülke arasındaki kapının en iyi şekilde yapılmasını sağlayacağız." dedi. Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesini kararlı bir şekilde yürüttüğünü dile getiren Ekici, bu hususta son derece sert önlemler aldığına dikkat çekti şu ifadeleri kullandı: "Ben ve Edirne Valimiz Yunus Sezer, sık sık Bulgaristan'daki ilgililerle tedbirleri gözden geçiriyoruz. 'Sıfır geçiş, sıfır geri itme' politikasını izliyoruz. Biz de Bulgaristan'a Avrupa'nın diğer ülkelerinden itilen göçmenleri geri itmedikleri ve hava geçişlerini engelleme çabaları için teşekkür ediyoruz."

Ticaret Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak da 1987 yılından beri Dereköy'den tır geçişleri yapılmadığını hatırlattı. Uçarmak, sınır kapılarının sadece iki ülke arasındaki sınır kapıları olmadığını, dünya ticareti için de çok önemli olduğunu belirterek "Bu kapılar tüm dünyanın yükünü taşıyor. Projeye merkezde son rötuşları yapıp en kısa zaman da başlayacağız." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading