Yandex Metrica

Sitede Ara

Bunu her sabah yapmak tehlikeli olabilir! Sivilce oluşumuna neden oluyor

Uyanır uyanmaz yüzünüzü yıkayanlar doğru mu yapıyor yanlış mı? Çoğumuz bunun bir gereklilik olduğunu düşünsek de cilt bakım uzmanları günde iki kez yüz yıkamanın zararlı olabileceğini belirtiyor. 

Sağlık

10.03.2024, 13:12

Çoğu insanın, genellikle bir tür cilt bakımını içeren olağan sabah ve gece rutinleri vardır. Ancak sabah uyanınca yaptığımız ilk iş, hiç şüphesiz ki yüzümüzü yıkamak oluyor. 

Nesiller boyu insanlar, sabah yüzlerini yıkama fikriyle yetiştirildi, hatta çocuk şarkıları onlara yüzlerini yıkamayı, saçlarını taramayı, uyandıklarında dişlerini fırçalamayı öğretti.

Yaz tatili sonrası cilt bakımı nasıl olmalı? Hangi nemlendiricileri kullanmak gerekiyor? Yaz tatili sonrası cilt bakımı nasıl olmalı? Hangi nemlendiricileri kullanmak... Haberi Görüntüle

O baharatı yiyen erkekler 10 kaplan gücünde oluyor! Adeta mutlu bir evliliğin sırrı O baharatı yiyen erkekler 10 kaplan gücünde oluyor! Adeta mutlu... Haberi Görüntüle

GÜNDE İKİ KEZ YÜZ YIKAMAK DOĞRU MU

Yüzü yıkamak, sağlıklı ve temiz bir cildi korumanın önemli bir yolu. Ancak bazı uzmanlar yüzü günde iki kez yıkamanın iyi bir fikir olmadığı konusunda uyarıyor.

Medikal Estetik Uzmanı Maja'ya göre cildinizi sabah ve akşam temizliyorsanız, onu gereğinden fazla soyuyor olabilirsiniz, bu da bariyer işlev bozukluğuna, sivilceye, kızarıklığa ve daha fazla cilt sorununa neden olabilir. Bunun yerine yüz yıkama işini yalnızca geceleri yapmak gerekiyor. 

Dermatolog Stephanie Saxton-Daniels ise konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Elbette, yüz yıkamanın sizin için iyi olabileceğine şüphe yok. Kir, yağ, ölü cilt hücreleri, makyaj ve gözenekleri ve bezleri tıkayan maddeleri temizlemede önemli bir rol oynuyor."

Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse... Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse... Haberi Görüntüle

SABAHLARI YÜZ YIKANMALI MI?

Bir kişinin cildini ne sıklıkta temizlemesi gerektiği konusunda herkese uyan tek bir cevap yok. Dermatolog Carolyn Stull, bunun daha ziyade bireysel cilt tiplerine bağlı olduğunu söylüyor. 

Lezzeti güzel, şifası bol bir meyve: İncir! İncirin faydaları nelerdir? İncir kilo aldırır mı? Lezzeti güzel, şifası bol bir meyve: İncir! İncirin faydaları nelerdir?... Haberi Görüntüle

Zarar verdiği tek organ akciğer değilmiş! Sigara içmenin korkunç bir hastalığa yol açtığı ortaya çıktı Zarar verdiği tek organ akciğer değilmiş! Sigara içmenin korkunç bir... Haberi Görüntüle

YAĞLI CİLDİ OLANLAR YIKAYABİLİR

Bazı insanlar için, özellikle de sivilceye eğilimli veya yağlı cilde sahip olanlar için, günde iki kez yüz yıkamak yararlı olabilir. Sabah yüz yıkama gözenekleri tıkayabilecek aşırı sebum ve ölü deri hücrelerini temizlemeye yardımcı olabilir.

Sabahları yüzü yıkamak bazı insanların cilt sağlığını iyileştirse de, bu herkes için gerekli değil. Stull’a göre, hassas ciltleri veya egzama, gül hastalığı ve sedef hastalığı gibi iltihaplı cilt rahatsızlıkları olan kişilerin, günde iki kez yüzü yıkaması ciddi kurumaya neden olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading