Yandex Metrica

Burası İHA mezarlığı: 10, 20 değil tam 32 dron imha edildi

Burası İHA mezarlığı: 10, 20 değil tam 32 dron imha edildi

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada bir gecede 32 insansız hava aracının imha edildiği bildirildi. Savaşın ikinci raundunda topyekün taaruzua kalkan Rusya, Ukrayna birliklerince ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna hava savunma sistemlerinin Rusya tarafından fırlatılan 7 füzeyi ve 32 insansız hava aracını gece boyunca imha ettiğini duyurdu.

Dünya

30.05.2024, 15:46

32 Rus dronu İHA mezarlığına gönderildi! Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna hava savunma sistemlerinin Rusya tarafından fırlatılan 7 füzeyi ve 32 insansız hava aracını gece boyunca imha ettiğini duyurdu. 

Açıklamalarına devam eden yetkili, Telegram uygulamasında Rusya'nın toplam 51 füze ve insansız hava aracı fırlattığını söyledi.

Saldırı Mykolaiv, Kirovohrad ve Rivne bölgelerinde gerçekleşti. Ukrayna hava kuvvetleri, dronların İran Şahedi olduğunu ekledi. Bölge valisi Oleksandr Koval, Rivne bölgesinde düşen enkazın elektrik kesintisine bile yol açtığını söyledi. Ancak herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını ve yerel elektriğin yeniden verildiğini de sözlerine ekledi.

2000 yıllık gizemli bilgisayar! Denizin metrelerce altında bulundu: Görenlerin ağzı açık kalıyor 2000 yıllık gizemli bilgisayar! Denizin metrelerce altında bulundu: Görenlerin ağzı... Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DE DUMAN YÜKSELİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı yine Telegram'da yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Karadeniz'in kuzeybatısında Kırım yarımadasına doğru ilerleyen iki Ukrayna insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi. Rusya, Karadeniz filosu için Moskova'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım yarımadasındaki Sevastopol deniz üssünü kullanıyor.

Ukrayna ordusu daha önce deniz dronlarının Kırım yarımadası açıklarında Karadeniz Filosu gemilerine saldırıp batırdığını bildirmişti. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in kısa bir Avrupa turunun ilk durağı olan Moldova'nın başkenti Kişinev'e bugün gelmesi bekleniyor.

Ziyareti, Ukrayna'nın ülkenin doğusunda artan Rus saldırılarıyla başa çıkmakta zorlandığı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kiev'in Rus topraklarına saldırmak için Batı silahlarını kullanmasına izin verilmesinin küresel bir çatışmaya yol açacağı konusunda uyardığı bir dönemde gerçekleşti. Blinken, Kişinev'de, ABD'li yetkililerin ülkenin Transdinyester'i göz önünde bulundurarak "Rus etkisi operasyonlarıyla" karşı karşıya olduğunu söylediği bir dönemde Başkan Maya Sandu ve diğer üst düzey yetkililerle görüşecek.

İnsanlardan 10.000 kat daha akıllı olacak: SoftBank CEO'ndan dikkat çeken yorum: Yapay zeka 10 yılda süper zeka olacak İnsanlardan 10.000 kat daha akıllı olacak: SoftBank CEO'ndan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

UKRAYNA NATO'YA GİRECEK Mİ?

Haftanın ilerleyen saatlerinde Blinken, NATO dışişleri bakanlarının İttifakın Temmuz ayında Washington'da yapacağı zirve öncesi hazırlıkları ilerletme konusunun ele alınacağı gayrı resmi toplantısına katılmak üzere Prag'a gidecek. O'Brien, "Ukrayna'nın NATO'ya katılım daveti almasını beklemiyoruz, ancak savaşı kazanma mücadelesinde Ukrayna'ya önemli bir destek gösterisi olacağını düşünüyoruz." dedi.

"Bu, Ukrayna'nın geleceğinin inşasında NATO'nun sürekli desteğini ve Ukrayna'nın AB'ye katılabilmesi ve NATO üyeliğine mümkün olan en kısa sürede ilerleyebilmesi için gerekli reformları yapmasına yardımcı olma çabalarını içerecektir" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski-NATO

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski-NATO

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading