Yandex Metrica

Buse Savaşkan kimdir? Milli atlet Buse Savaşkan aslen nereli?

Buse Savaşkan kimdir? Milli atlet Buse Savaşkan aslen nereli?

2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında mücadele milli atlet Buse Savaşkan kadınlar yüksek atlamada Türkiye'nin göüğsünü kabartmaya devam ediyor. Tarzı ile dikkalteri üzerine çeken Buse Savaşkan kimdir? Milli atlet Buse Savaşkan aslen nereli?  

Gündem

02.08.2024, 14:38

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcularının karşılaşmaları büyük bir heyecanla takip ediliyor. Kadınlar yüksek atlamada milli atlet Buse Savaşkan adını finale yazdırmayı başardı. Buse Savaşkan kimdir, hayatı ve biyıografisi haberimizim detayında.

CHP ve DEM'li belediyelerin 'kent uzlaşısı' toplantısında skandal: İstiklal marşı okunmadı! CHP ve DEM'li belediyelerin 'kent uzlaşısı' toplantısında skandal: İstiklal marşı... Haberi Görüntüle

BUSE SAVAŞKAN KİMDİR?

Buse Savaşkan 24 Şubat 1999 yılında dünyaya geldi. 2024 itibari ile 25 yaşındadır. 

Kadınlar yüksek atlama branşında yarışan Buse Savaşkan lk uluslararası deneyimini 2016 yılında Tiflis'te düzenlenen ilk Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda elde etti.

2019 Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası Ayrıca İsveç'in Gävle kentinde düzenlendi ve bu turnuvada 1,68 m'lik derecesi ile finalleri kaçırdı.

İstanbul'daki Balkan Salon Şampiyonası'nda 1,75 m ile beşinci oldu.

Kaloşvar'daki turnuvada ise altıncı oldu.

2021 yılında İstanbul'da düzenlenen Balkan Salon Şampiyonası'nda 1,80 m ile bronz madalya kazandı.

Savaşkan, 2020'de açık havada yüksek atlamada ve 2021'de salonda Türkiye şampiyonu oldu.

Buse Savaşkan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda  kadınlar yüksek atlamada finale yükselerek büyük bir başarıya imza attı. 

İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında 42 sanık için hesap günü! İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında 42... Haberi Görüntüle

BUSE SAVAŞKAN ASLEN NERELİ?

Buse Savaşkan aslen Kıbrıslıdır. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading