Yandex Metrica

Sitede Ara

Büyükelçiden akıllara durgunluk veren açıklama: Tayvan Savaşı dünyayı değiştirecek

Büyükelçiden akıllara durgunluk veren açıklama: Tayvan Savaşı dünyayı değiştirecek

Çin Denizi'ndeki gerilim dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak Avustralya'nın ABD Büyükelçisi Kevin Rudd, yaptığı konuşmada Tayvan'a yönelik bir savaşın küresel sonuçları hakkında uyardı. Rudd, "Çin'in son askeri tatbikatlarının davranış kalıpları da dahil olmak üzere giderek daha açık hale gelen askeri sinyallerini görmezden gelmemiz aptallık olur" ifadelerini kullandı.

Dünya

07.06.2024, 18:05

Avustralya'nın ABD Büyükelçisi Kevin Rudd Çin Denizi'ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hawaii'nin Honolulu kentinde konuşan Rudd bu ay 71 yaşına girecek olan Çin Devlt Başkanı Ji Jinping'in Tayvan'ın yeniden birleşmesini sağlamak istiyor, muhtemelen önümüzdeki on yıl içinde 80 yaşına gelmeden harekete geçeceğini bildirdi. 

İstanbul sular altında kalabilir! Kıyamet Buzulu çökmeye hazırlanıyor: Tüm dünya teyakkuzda İstanbul sular altında kalabilir! Kıyamet Buzulu çökmeye hazırlanıyor: Tüm dünya... Haberi Görüntüle

"DÜNYA TAMAMEN FARKLI OLACAK"

Çin'in harekete geçip geçmeyeceğini, Amerika'nın caydırıcılığının gücünü nasıl değerlendireceğine bağlı olacak. Sözlerine devam eden Rudd, "Böyle bir savaşın getireceği ekonomik maliyetler, iç siyasi etkiler ve öngörülemeyen jeostratejik sonuçlar muhtemelen İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş bir ölçekte olacaktır. Böyle bir savaştan sonra dünya muhtemelen bildiğimizden tamamen farklı olacaktır." ifadelerini kullandı. 

ABD adadaki başkanlık seçimleri ve Başkan Lai Ching'te'nin geçen ay göreve başlaması sonrasında da dahil olmak üzere, demokratik olarak yönetilen Tayvan yakınlarında Çin'in askeri faaliyetlerinden duyduğunu endişeyi dile getirdi. Çin, ABD'yi Çin'in Tayvan'la olan işlerine karışmaması konusunda uyardı. Tayvan ile ABD'nin resmi diplomatik ilişkileri bulunmuyor. Yine de ABD adanın başlıca uluslararası destekçisidir.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading