C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir?

C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir?

Telegram ve Discord platformlarında aktif olarak yer alan C31K adlı grubun yöneticilerinden Hz. Ebu Cehil takma adlı E.K. ile Arda Bateman adlı A.T.’nin yakalandığını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Peki, C31K nedir?

Gündem

09.10.2024, 09:57

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada C31K adlı grubun iki yöneticisinde yakalandığını resmen duyurdu. Daha öncesinde “C31K” adlı grupta paylaşılan kediye işkence görüntüleri sosyal medyada gündem olmuş ve büyük tepkiler gelmişti. Grup üyelerinin başta hayvanlara işkence olmak kaydıyla kutsal değerlere de saygısızlık yaptığı paylaşımları ile de tepki çekiyordu.

Ali Yerlikaya yaptığı açıklamasında, “Ankara Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan C31K isimli grup yöneticilerinden “Hz. Ebu Cehil” olarak adı geçen şahsın E.K. adlı çocuk olduğu belirlenmiş ve Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce muhafaza altına alınmıştır.

‘’Arda Bateman’’olarak adı geçen şahsın ise A.T adlı çocuk olduğu belirlenmiş İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce muhafaza altına alınmıştır.

C31K

İfadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

Son dakika... Kamuda üst düzey atamalar: Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Son dakika... Kamuda üst düzey atamalar: Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de... Haberi Görüntüle

C31K NEDİR?

C31K adlı grubun açılımı "Cehennem'in 31'inci katı" anlamına gelmektedir. Hayvanlara yönelik şiddete dair pek çok görüntü ortaya çıkarken terör örgütü PKK savunuculuğu yapan bir grubun kedilere işkence görüntüleri ortaya çıkmış ve bunun C31K adlı Discord ve Telegram gruplarında aktif olarak yer aldığı ortaya çıkmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading