Yandex Metrica

Sitede Ara

Carlo Ancelotti, Real Madrid ile katılmayacağını açıkladı

Carlo Ancelotti, Real Madrid ile katılmayacağını açıkladı

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ekonomik olarak kulüplere bir katkı sağlamadığını belirtti.

Spor

10.06.2024, 17:09

2023/24 sezonunu üç kupayla tamamlayan Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacaklarını açıkladı. İtalyan basınına konuşan Ancelotti, turnuvanın Real Madrid için ekonomik bir fayda getirmediğini ifade etti.

Beşiktaş'ın yeni transferi İstanbul'da! İmzalar atılacak Beşiktaş'ın yeni transferi İstanbul'da! İmzalar atılacak Haberi Görüntüle

"REAL MADRID'İN MAÇLARI DAHA DEĞERLİ"

Ancelotti, İtalyan basınına verdiği röportajda, FIFA'nın yeni formatıyla düzenlenecek olan Kulüpler Dünya Kupası'na katılmama kararı aldıklarını açıkladı. "Real Madrid, diğer kulüpler gibi daveti reddedecek. FIFA, yeni formatıyla düzenlenecek Kulüpler Dünya Kupası'na takımların katılmayacağını unutuyor. Tek bir Real Madrid maçı 20 milyon değerinde. FIFA bu tutarı bize turnuva için vermeye çalışıyor" dedi.

Her şey bitti! Beşiktaş yeni yıldızını İstanbul'a getiriyor! Her şey bitti! Beşiktaş yeni yıldızını İstanbul'a getiriyor! Haberi Görüntüle

FIFA KULÜPLER DÜNYA KUPASI

FIFA, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamayla Kulüpler Dünya Kupası'nın yeni formatını duyurdu. 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyona 6 konfederasyondan 32 takım katılacak. Turnuva, 4'erli 8 grubun yer aldığı bir yapıda olacak. Takımlar, gruplarında birbiriyle tek maç yapacak ve gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar bir üst tura yükselecek. Sonraki turlar tek maç üzerinden oynanacak ve turnuvada üçüncülük karşılaşması oynanmayacak.

Ali Koç resmen rekor kırdı! Son transferle birlikte 100'ü buldu Ali Koç resmen rekor kırdı! Son transferle birlikte 100'ü buldu Haberi Görüntüle

ANCELOTTI'NİN ELEŞTİRİLERİ VE FIFA'NIN ZORLUKLARI

Carlo Ancelotti'nin eleştirileri, FIFA'nın yeni formatının kulüpler tarafından nasıl karşılanacağına dair önemli ipuçları veriyor. Ancelotti'nin açıklamaları, kulüplerin ekonomik beklentilerini ve turnuvanın mevcut formatının bu beklentileri karşılamadığını gözler önüne serdi.

Real Madrid gibi büyük kulüplerin, yüksek gelir getiren kendi maçlarını ve turnuvalarını tercih etmeleri, FIFA'nın yeni formatının uygulanabilirliği konusunda soru işaretleri yaratıyor. FIFA'nın, turnuvaya katılımı artırmak ve kulüplere ekonomik teşvikler sunmak için yeni stratejiler geliştirmesi gerekecek.

Ancelotti'nin bu sert eleştirileri, futbol dünyasında geniş yankı uyandırırken, FIFA'nın bu eleştirileri nasıl yanıtlayacağı merak konusu. Kulüplerin taleplerine ve eleştirilerine yanıt olarak FIFA'nın atacağı adımlar, turnuvanın geleceğini belirleyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading