Cenaze tartışmalarına bir soru daha eklendi! Terör örgütü lideri Gülen'in cenazesini kim kıldıracak? O isim devreye girdi!

Cenaze tartışmalarına bir soru daha eklendi! Terör örgütü lideri Gülen'in cenazesini kim kıldıracak? O isim devreye girdi!

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünün ardından cenaze tartışmaları hız kesmeden devam ederken cenazeyle ilgili sorulara terörist başının cenaze namazının kimin kıldıracağı merak konusu oldu. 

Gündem

22.10.2024, 16:45

Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in cenaze töreni ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, cenazenin Perşembe günü örgütün merkezi olarak bilinen Pensilvanya'daki kampta düzenlenecekken Gülen'in cenazesini kim kıldıracağı merak edilen konuların başında geliyor. 

SON DAKİKA Malatya depremi! Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Bingöl'de deprem mi oldu? SON DAKİKA Malatya depremi! Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Batman, Şanlıurfa, Mardin,... Haberi Görüntüle

TERÖRİST BAŞI GÜLEN'İN CENAZE NAMAZINI KİM KILDIRACAK? 

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünden sonra Gülen'in cenaze namazının kimin kıldıracağı sorusu konuşulurken o soruya beklenen yanıt geldi. Gülen'in cenazesini  FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün de hocası olarak bilinen Suat Yıldırım'ın kıldıracağı öğrenildi. Yıldırım'ın örgüt içindeki etkin konumu ve Gülen'e yakınlığı, bu görev için seçilmesinde etkili olduğu düşünülüyor.

Toplumsal mesajlar işe yaramıyor: bir kadın cinayeti daha! Sevgilisini otomobilde katletti! Toplumsal mesajlar işe yaramıyor: bir kadın cinayeti daha! Sevgilisini otomobilde... Haberi Görüntüle

ÜST DÜZEY ÖRGÜT ÜYELERİ CENAZE İÇİN YOLA ÇIKTI 

Cenaze törenine katılım konusunda bazı ayrıntılar da belli olmaya başladı. Seyahat engeli bulunmayan üst düzey örgüt mensuplarının ABD'ye doğru yola çıktığı bildirildi. Ayrıca, Gülen'in aile üyelerinin de cenazeye bir arada katılarak birlik mesajı vermeyi planladığı ifade ediliyor.

Sur canisini doktorlar tarif etmiş! Semih Çelik'in hastane raporu ortaya çıktı: Gözetim altında tutulmalı! Sur canisini doktorlar tarif etmiş! Semih Çelik'in hastane raporu ortaya... Haberi Görüntüle

GÜLEN'İN CENAZESİ NEREYE DEFNEDİLECEK? 

Gülen'in defnedileceği yer konusunda da bilgiler gelmeye devam ediyor. Örgüt liderinin, kamp içinde daha önce kendisinin "işaret ettiği" bir yere gömüleceği belirtiliyor.Öte yandan, Gülen'in son günlerine ilişkin bazı detaylar da kulislerde konuşuluyor. Örgüt yönetiminin, Gülen'in hastaneye kaldırılması sürecini diğer üyelerden gizlediği iddia ediliyor. Ayrıca, Gülen'in yazılı bir miras bıraktığı yönünde söylentiler de örgüt üyeleri arasında dolaşıyor.

Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne kadar harcandı? Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne... Haberi Görüntüle

SUAT YILDIRIM KİMDİR? 

Suat Yıldırım, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kuruluşundan bu yana örgüt içinde bulunan isimlerden biri. 1941 yılında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğan Yıldırım, akademik kariyerini terör örgütünün faaliyetleriyle iç içe sürdürdü.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1964'te mezun olan Yıldırım, kısa bir süre Edirne'de müftülük görevinde bulundu. Bu dönemde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile tanıştı ve aynı evi paylaştı. Bu yakınlık, Yıldırım'ın örgüt içindeki konumunu güçlendiren faktörlerden biri oldu.

Akademik kariyerine 1968'de Atatürk Üniversitesi'nde başlayan Yıldırım, ilerleyen yıllarda çeşitli üniversitelerde görev yaptı. Bu süreçte FETÖ'nün eğitim ağının genişlemesinde ve örgütün ideolojik altyapısının oluşturulmasında roller üstlendi.

Yıldırım, örgütün üst düzey karar alma mekanizmalarında da yer aldı. "Başyüceler" veya "İstişare Heyeti" olarak bilinen kurulun üyesi olduğu iddia ediliyor. Bu kurul, örgütün stratejik kararlarının alındığı yapı olarak biliniyor. Kırmızı bültenle aranıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading